Rheological properties of honey
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00193367" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00193367 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Rheological properties of honey
Popis výsledku v původním jazyce
The determination of rheological properties is very important for designing of devices, which are designated for transportation or processing of a honey. The work deals of describing rheological properties of three kinds of honeys originating from CzechRepublic. In the work has been described the following rheological properties: the viscosity dependence on a temperature of a sample and the shear rate dependence on a shear stress. Based on measured values was applied Arrhenius mathematical model. The activation energy was determined with use of this model. Tests have been carried out in the temperature range 0 °C to 50 °C. Based on measured values was found that tested samples of honeys has Newtonian behaviour in the whole range.
Název v anglickém jazyce
Rheological properties of honey
Popis výsledku anglicky
The determination of rheological properties is very important for designing of devices, which are designated for transportation or processing of a honey. The work deals of describing rheological properties of three kinds of honeys originating from CzechRepublic. In the work has been described the following rheological properties: the viscosity dependence on a temperature of a sample and the shear rate dependence on a shear stress. Based on measured values was applied Arrhenius mathematical model. The activation energy was determined with use of this model. Tests have been carried out in the temperature range 0 °C to 50 °C. Based on measured values was found that tested samples of honeys has Newtonian behaviour in the whole range.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
BK - Mechanika tekutin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Scientia Agriculturae Bohemica
ISSN
1211-3174
e-ISSN
—
Svazek periodika
43
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
160-165
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—