Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rheological properties of honey

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00193367" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00193367 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Rheological properties of honey

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The determination of rheological properties is very important for designing of devices, which are designated for transportation or processing of a honey. The work deals of describing rheological properties of three kinds of honeys originating from CzechRepublic. In the work has been described the following rheological properties: the viscosity dependence on a temperature of a sample and the shear rate dependence on a shear stress. Based on measured values was applied Arrhenius mathematical model. The activation energy was determined with use of this model. Tests have been carried out in the temperature range 0 °C to 50 °C. Based on measured values was found that tested samples of honeys has Newtonian behaviour in the whole range.

  • Název v anglickém jazyce

    Rheological properties of honey

  • Popis výsledku anglicky

    The determination of rheological properties is very important for designing of devices, which are designated for transportation or processing of a honey. The work deals of describing rheological properties of three kinds of honeys originating from CzechRepublic. In the work has been described the following rheological properties: the viscosity dependence on a temperature of a sample and the shear rate dependence on a shear stress. Based on measured values was applied Arrhenius mathematical model. The activation energy was determined with use of this model. Tests have been carried out in the temperature range 0 °C to 50 °C. Based on measured values was found that tested samples of honeys has Newtonian behaviour in the whole range.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    BK - Mechanika tekutin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scientia Agriculturae Bohemica

  • ISSN

    1211-3174

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    43

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    160-165

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus