Jakostní ukazatele mléka: Biokatalyzátory.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00198119" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00198119 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60076658:12220/12:43883773
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Jakostní ukazatele mléka: Biokatalyzátory.
Popis výsledku v původním jazyce
Souhrnná publikace o jakosti kravského mléka je pojata z pohledu vývoje produkce a spotřeby mléka, ale také z pohledu kontrolovaných jakostních ukazatelů mléka, které vyjadřují výslednou kvalitu a zdravotní nezávadnost mléka (složení mléka, celkový početmikroorganismů, počet somatických buněk, rezidua inhibičních látek, bod mrznutí, smyslové, technologické a jiné vlastnosti). Tato kapitola (5.5 Biokatalyzátory) pojednává o rozdělení a významu nativních enzymů, lipofilních a hydrofilních vitaminů, ale také vlivů, které ovlivňují jejich obsah. Zabývá se rovněž enzymy vytvořenými mikrobiální činností a obsahem a významem hormonů v mléce.
Název v anglickém jazyce
Milk quality indicators: Biocatalysts.
Popis výsledku anglicky
The quality of cow's raw milk (milk composition, total bacteria counts, food-borne pathogens, somatic cell count, residues of inhibitory substances, freezing point, sensory, technological and other properties) is discussed. Knowledge of milk quality indicators and factors that affect them, are important for final quality and safety of milk. This chapter (5.5 Biocatalysts) deals with the distribution and importance of native enzymes, water-soluble- and fat-soluble vitamins and hormones in milk. It follows up their content in milk and factors affecting them. It is focused also on microbial enzyme activities.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Stanovení parametrů pro legislativní hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti syrového mléka krav, ovcí a koz</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Mléko: produkce a kvalita
ISBN
978-80-7394-383-7
Počet stran výsledku
14
Strana od-do
108-121
Počet stran knihy
240
Název nakladatele
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta
Místo vydání
České Budějovice
Kód UT WoS kapitoly
—