Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Comparison of analytical parameters of beer brewed in two different technological ways at two pub breweries

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00198191" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00198191 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=57208;download=98695" target="_blank" >http://www.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=57208;download=98695</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Comparison of analytical parameters of beer brewed in two different technological ways at two pub breweries

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This publication deals with brewing beer by infusion and decoction technologies of mash production in microbreweries. Samples of two microbrewery beers are compared, namely Richard beer (Brno - Žebětín) produced in a double mash manner appropriate for the Czech brewing type, and beer samples taken at the laboratory microbrewery of Mendel University in Brno (MENDELU), where beer is produced in a simpler and less energy -- demanding infusion method. At all the beer samples the basic analytical parametersof real extract, ethanol content, degree of fermentation and the extract of original hopped wort were measured using an automatic beer analyzer. The results coming out of the automatic beer analyzer are compared with the results of the beer samples analysis performed by liquid chromatography, by which the contents of oligosaccharides, maltose, glycerol and ethanol were measured. Both methods provide a number of analytical results for the comparison of decoction and infusion techniques, a

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of analytical parameters of beer brewed in two different technological ways at two pub breweries

  • Popis výsledku anglicky

    This publication deals with brewing beer by infusion and decoction technologies of mash production in microbreweries. Samples of two microbrewery beers are compared, namely Richard beer (Brno - Žebětín) produced in a double mash manner appropriate for the Czech brewing type, and beer samples taken at the laboratory microbrewery of Mendel University in Brno (MENDELU), where beer is produced in a simpler and less energy -- demanding infusion method. At all the beer samples the basic analytical parametersof real extract, ethanol content, degree of fermentation and the extract of original hopped wort were measured using an automatic beer analyzer. The results coming out of the automatic beer analyzer are compared with the results of the beer samples analysis performed by liquid chromatography, by which the contents of oligosaccharides, maltose, glycerol and ethanol were measured. Both methods provide a number of analytical results for the comparison of decoction and infusion techniques, a

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    60

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    137-144

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus