Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of heat stress on biochemical parameters of hens

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00199459" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00199459 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://tchie.uni.opole.pl/PECO11_1/EN/HavlicekSlama_PECO11_1.pdf" target="_blank" >http://tchie.uni.opole.pl/PECO11_1/EN/HavlicekSlama_PECO11_1.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of heat stress on biochemical parameters of hens

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of this paper was to evaluate the effects of high temperatures on biochemical parameters of hens. Heat stress generally causes a decrease in feed intake. The hypothesis that feed intake, egg production,egg quality measures, acid-base status(pH, pCO2, HCO3--) of hens would be influenced by the high temperature period was tested. Twenty four Isa Brown hens at 60 weeks of age were used in this experiment and hens were randomly separated into 2 equal groups. Each group contains 12 hens. Firstcontrol group was housed at 20.1-21.2°C and 60-65% relative humidity. Experimental group was housed for 2 weeks at 20.5°C and 60-65% relative humidity in experimental box, and then exposed to 27°C and 60% for 4 week, and then allowed to recover for 2 week at 20.5°C and 60% relative humidity. All production parameters and egg quality were significantly affected by heat stress. Feed intake during first week heat period was significantly reduced (18%). In three next weeks, feed intake was

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of heat stress on biochemical parameters of hens

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of this paper was to evaluate the effects of high temperatures on biochemical parameters of hens. Heat stress generally causes a decrease in feed intake. The hypothesis that feed intake, egg production,egg quality measures, acid-base status(pH, pCO2, HCO3--) of hens would be influenced by the high temperature period was tested. Twenty four Isa Brown hens at 60 weeks of age were used in this experiment and hens were randomly separated into 2 equal groups. Each group contains 12 hens. Firstcontrol group was housed at 20.1-21.2°C and 60-65% relative humidity. Experimental group was housed for 2 weeks at 20.5°C and 60-65% relative humidity in experimental box, and then exposed to 27°C and 60% for 4 week, and then allowed to recover for 2 week at 20.5°C and 60% relative humidity. All production parameters and egg quality were significantly affected by heat stress. Feed intake during first week heat period was significantly reduced (18%). In three next weeks, feed intake was

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    ED - Fyziologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Proceedings of ECOpole

  • ISSN

    1898-617X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    5

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    PL - Polská republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    57-60

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus