Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalita vajec slepic nosného typu při různém obsahu metabolizovatelné energie v krmných směsích pro druhou fázi snášky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F02%3A00004232" target="_blank" >RIV/60460709:41210/02:00004232 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvalita vajec slepic nosného typu při různém obsahu metabolizovatelné energie v krmných směsích pro druhou fázi snášky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Práce je zaměřena na možnost ovlivnění kvality vajec úpravou obsahu metabolizovatelné energie v krmné směsi ve druhé fázi snášky. Technologická hodnota vajec byla posuzována u slepic Hisex hnědý mezi 45.-65.týdnem věku. Slepice byly krmené izonitrogenními krmnými směsmi s obsahem metabolizovatelné energie 10,5 MJ (skupina 1), 11 MJ (skupina 2) a 11,5 MJ (skupina 3). Vejce k rozborům byly odebírány ve 28 denním intervalu, při každém roboru 16 vajec ze skupiny. Obsah metabolizovatelné energie signifikantně ovlivnil hmotnost vajec. Z dalších ukazatelů technologické hodnoty vajec se s obsahem energie v krmných směsích signifikantně zvyšoval podíl žloutku ve vejci, index bílku a index žloutku. Ukazatelem kvality skořápky (podíl skořápky z vejce, tloušťka skořápky a pevnost skořápky zjišťovaná nedestrukční metodou) nebyly energií ovlivněny.

  • Název v anglickém jazyce

    The egg quality of laying hens with different content of energy in feed mixtures in second phase of laying period

  • Popis výsledku anglicky

    Experiment was directed on ability of influence the egg quality with adjustment of the energy content in feed mixtures for hens on second phase of laying period. Technological characteristics of eggs were estimated by laying hybrid Hisex brown, from 45 to 65 weeks of age. Hens were fed with izonitrogen feed mixtures. Energy content, group 1 - 10,5 MJ, group 2 - 11,0 MJ, group 3 - 11,5 MJ. Eggs were take in 28 day intervals, each collection 16 eggs. Energy contents significantly increased yolk ratio,index of albumen and yolk. Traits of shell quality (shell %, shell thicness and shell strength measuring by non-destructive method, were not ifluented by different content of energy.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník - XXIX. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    80-7157-571-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    30

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    6. 3. 2002

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku