Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv obsahu metabolizovatelné energie na užitkovost a hmotnost vajec slepic nosného typu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F02%3A00004234" target="_blank" >RIV/60460709:41210/02:00004234 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv obsahu metabolizovatelné energie na užitkovost a hmotnost vajec slepic nosného typu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ve dvou pokusech se slepicemi nosného typu byl sledován vliv obsahu metabolizovatelné energie (10,5 - 12,5 MJ.kg-1) na užitkovost slepic, hmotnost vajec a kvalitu skořápky ve druhé fázi snášky. Vyšší obsah ME snížil intenzitu snášky a hmotnost vajec. S hmotností vajec souvisela i kvalita skořápky. Nejlepší výsledky byly získány při obsahu ME v krmné směsi 11 - 11,5 MJ ME.kg-1. Důležitou součástí produkce vajec je kromě jejich počtu a hmotnosti také jejich kvalita. Jednou z nejdůležitějších vlastností vajec je kvalita skořápky. Vejce se špatnou skořápkou představují pro výrobce značné ekonomické ztráty. Podíl vajec s porušenou skořápkou dosahuje jen v užitkových chovech slepic 6 - 8%. Množství vajec s porušenou skořápkou se mění v průběhu snášky. Z 1 -2% vajec s porušenou skořápkou na počátku snášky se ke konci snáškového období podíl vajec s poškozenou skořápkou prudce zvyšuje. Počet vajec s poškozenou skořápkou se zvyšuje i s hmotností vajec.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of metabolizable energy on performance and egg weight in laying hens

  • Popis výsledku anglicky

    The effect of metabolizable energy on performance, egg weight and eggshell quality was studied. Laying hens were fed feed mixtures with 10,5 - 12,5 MJ ME.kg-1 from 45 to 65 weeks of age. Laying intensity, egg weight slightly decreased in groups containedthe highhest level of metabolizable energy. The eggshell quality was affected by metabolizable energy content in feed mixtures. The best performance was recorded with metabolizable energy content 11 - 11,5 MJ.kg-1.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník - z mezinárodní konference "Drůbež 2002". Technologické systémy z chovu drůbeže

  • ISBN

    80-7157-579-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    150-151

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    9. 4. 2002

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku