Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv vzrůstající hladiny extrudované plnotučné sóje v krmné směsi pro kuřata na zdánlivou ileální stavitelnost aminokyselin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A43907805" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:43907805 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2012/mnet_2012_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2012/mnet_2012_full.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv vzrůstající hladiny extrudované plnotučné sóje v krmné směsi pro kuřata na zdánlivou ileální stavitelnost aminokyselin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo stanovení vlivu stoupajíci hladiny extrudovaných plnotučných sojových bobů (EFFSB) v krmné směsi pro brojlery na stravitelnost aminokyselin. Pokus byl proveden na 260 kohoutcích hybridní kombinace ROSS 308. Byly použity tyto krmné směsi:Kontrolní skupina (0 %) a čtyři pokusné skupiny s hladinou 4, 8, 12, 16 % extrudovaných sojových bobů v krmné směsi. Vlastní pokusné období bylo od desatého do 38 dne věku kuřat. Se vzrůstající hladinou extrudovaných sojových bobů v krmné směsi došlo ksnížení stravitelnosti aminokyselin, kdy do úrovně 8 % EFFSB hodnota koeficientu stravitelnosti klesala a od této hladiny mírně stoupala. Tento trend ve stravitelnosti kopíroval výšku střevních klků a aktivitu trypsinu v trávenině. Koeficient stravitelnosti methioninu nebyl ovlivněn zařazením EFFSB.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of graded level extruded full-fat soybean in diets for broiler on apparent ileal amino acids digestibility

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to determine the influence of different content of extruded full-fat soybean (EFFSB) in the diets for broilers on apparent ileal amino acids digestibility (AIAAD). In the experiment total 260 ROSS 308 female chickens were used.Five dietary treatments were used; Control group (without EFFSB) and groups containing 4%, 8%, 12% and 16% of EFFSB. The experiment lasted from 10th to 38th day of age. The addition of EFFSB to the diets for broilers decreased body weight and worsened feed efficiency ratio. AIAAD was lower when diet contained more than 4% of full-fat soybean. The AIAAD was higher in E16 in comparison with E8 and E12 due to higher weight of pancreas and higher trypsin activity.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet 2012: Proceedings of International Ph.D. Students Conference

  • ISBN

    978-80-7375-836-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    248-253

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    21. 11. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku

    000366461200027