Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effects of shortening the dry period of dairy cows on milk production, energy balance, health, and fertility: A systematic review.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00211267" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00211267 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.tvjl.2013.10.005" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.tvjl.2013.10.005</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.tvjl.2013.10.005" target="_blank" >10.1016/j.tvjl.2013.10.005</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effects of shortening the dry period of dairy cows on milk production, energy balance, health, and fertility: A systematic review.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A dry period of six to eight weeks for dairy cows is well known to be optimal to maximise milk production in the next lactation. Recently, several studies have shed a different light on this long tradition of a dry period for dairy cows. Shortening or omitting the dry period shifts milk production from the critical period shortly after calving to the weeks before calving, when the energy demands for milk production can be matched easily by feed intake. Available studies illustrate that this partial shift in milk production has the potential to improve the energy balance and reduce health and fertility disorders of dairy cows in early lactation. The objective of this study is to systematically review the current knowledge on dry period length in relation to milk production characteristics, energy balance, fertility, and health of cows and calves using original studies on planned animal experiments. Furthermore, for variables where at least five studies are available a meta-analysis appr

  • Název v anglickém jazyce

    Effects of shortening the dry period of dairy cows on milk production, energy balance, health, and fertility: A systematic review.

  • Popis výsledku anglicky

    A dry period of six to eight weeks for dairy cows is well known to be optimal to maximise milk production in the next lactation. Recently, several studies have shed a different light on this long tradition of a dry period for dairy cows. Shortening or omitting the dry period shifts milk production from the critical period shortly after calving to the weeks before calving, when the energy demands for milk production can be matched easily by feed intake. Available studies illustrate that this partial shift in milk production has the potential to improve the energy balance and reduce health and fertility disorders of dairy cows in early lactation. The objective of this study is to systematically review the current knowledge on dry period length in relation to milk production characteristics, energy balance, fertility, and health of cows and calves using original studies on planned animal experiments. Furthermore, for variables where at least five studies are available a meta-analysis appr

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    The Veterinary Journal

  • ISSN

    1090-0233

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    198

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    707-713

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus