Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Dry Period Management - Shortened or Conventional Dry Period?

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F13%3A%230001874" target="_blank" >RIV/00027014:_____/13:#0001874 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/13105.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/13105.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Dry Period Management - Shortened or Conventional Dry Period?

  • Popis výsledku v původním jazyce

    It is challenge for modern dairy farmer successfully manage transition period of dairy cows. The transition period has been often accompanied by decreased dry matter intake whereas milk production of high-yielding dairy cows increases dramatically at thebeginning of the lactation. The energy deficit results in negative energy balance and ultimately in impaired health and reproductive function. Therefore new management and feeding strategies would be desirable to increase voluntary dry matter intake after calving and ease transition the cow from dry-off period to the lactation period after calving. With the objective to study the effects of shortened dry period length and type of a diet on feed intake and lactation performance, 29 high-yielding dairy cows were randomly divided in two balanced groups. The control group of cows (C, n=14) assigned to traditional dry period of approximately 57 days was fed a diet corresponding with nutrition requirements of dry cows. Approximately three we

  • Název v anglickém jazyce

    Dry Period Management - Shortened or Conventional Dry Period?

  • Popis výsledku anglicky

    It is challenge for modern dairy farmer successfully manage transition period of dairy cows. The transition period has been often accompanied by decreased dry matter intake whereas milk production of high-yielding dairy cows increases dramatically at thebeginning of the lactation. The energy deficit results in negative energy balance and ultimately in impaired health and reproductive function. Therefore new management and feeding strategies would be desirable to increase voluntary dry matter intake after calving and ease transition the cow from dry-off period to the lactation period after calving. With the objective to study the effects of shortened dry period length and type of a diet on feed intake and lactation performance, 29 high-yielding dairy cows were randomly divided in two balanced groups. The control group of cows (C, n=14) assigned to traditional dry period of approximately 57 days was fed a diet corresponding with nutrition requirements of dry cows. Approximately three we

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů