Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nízkoproteinové diety a použití limitujících aminokyselin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00216208" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00216208 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nízkoproteinové diety a použití limitujících aminokyselin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Náklady na krmnou směs jsou hlavní nákladovou položkou při výkrmu kuřat a její cena výrazně ovlivňuje konkurenceschopnost producenta krmných směsí na trhu. Nejdražšími v krmných směsích jsou dusíkatá krmiva (zdroj dusíkatých látek (NL) a především aminokyselin pro růst kuřat). Při snižování obsahu NL v krmných směsích je potřeba postupovat velice obezřetně, protože jejich nedostatek se může velice negativně projevit na růstu kuřat. Cílem výzkumu byla analýza možnosti snížení obsahu NL v krmných směsíchs použitím syntetických aminokyselin. Analýza byla založena na provedení biologického pokusu na brojlerových kuřatech, kterým byly zkrmovány směsi s různými hladinami NL a různým podílem syntetických aminokyselin. U kuřat byl sledován růst, spotřeba krmiva na kilogram přírůstku, úhyn, podíl abdominálního tuku a podíl prsní svaloviny (nejcennější partie na jatečně upraveném trupu). Výstupem sledování bylo zhodnocení použití synteticky vyráběných aminokyselin nově uváděných na trh při souč

  • Název v anglickém jazyce

    Low protein diets and use of limiting amino acids

  • Popis výsledku anglicky

    The cost of feed is a major cost item in broiler meat production and the price significantly affects the competitiveness of diets producers too. Crude protein is the most expensive nutrient in the diet. Generally, the digestibility of crude protein is medium to medium- high. The lack of crude protein in the diets can have very negative effect on the growth of chickens, therefore it is necessary be very careful at lowering the content of crude protein in the diets. The aim of the research was to analyzethe possibility of reducing crude protein in the diets using synthetic amino acids. The analysis was based on an experiment on broiler chickens, which were fed with diets of different levels of crude protein and different proportions of synthetic amino acids. Chickens were weighted each week, feed consumption per kilogram of gain was calculated. Mortality, the proportion of abdominal fat and breast muscle proportion were observed too. The output of the study was to evaluate the use of sy

Klasifikace

  • Druh

    V<sub>souhrn</sub> - Souhrnná výzkumná zpráva

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Počet stran výsledku

    3

  • Místo vydání

    Brno

  • Název nakladatele resp. objednatele

    AFEED CZ, a.s.

  • Verze