Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effects of guanidinoacetic acid supplementation to broiler diets with varying energy content

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00218821" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00218821 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://acta.mendelu.cz/62/3/0477/" target="_blank" >http://acta.mendelu.cz/62/3/0477/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.11118/actaun201462030477" target="_blank" >10.11118/actaun201462030477</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effects of guanidinoacetic acid supplementation to broiler diets with varying energy content

  • Popis výsledku v původním jazyce

    An experiment was conducted to determine the response of broiler chickens to guanidinoacetic acid (GAA) added to diets with different energy levels during fattening to 35 days of age. Ross 308 male chicks were allotted to 10 treatments, each consisting of six replicates of 140 birds/pen. Five maize-soyabean meal isonitrogenous diets with decreasing AMEn levels (100, 99, 98, 97 and 96 % of requirement) with or without supplements of 0.6 g/kg CreAMINO containing a minimum of 96 % GAA were formulated. Thecriteria of response were feed intake, body weight gains, feed conversion ratio and carcass, breast meat, leg meat and abdominal fat yields. Supplementation of broiler diets with 0.06 % GAA resulted in a significant (P<0.05) decrease in voluntary feed intake. With decreasing AMEn level, voluntary feed intake and consequently protein and amino acid intakes increased which was manifested by improved growth performance (P<0.01). GAA supplements significantly (P<0.001) improved feed conversi

  • Název v anglickém jazyce

    Effects of guanidinoacetic acid supplementation to broiler diets with varying energy content

  • Popis výsledku anglicky

    An experiment was conducted to determine the response of broiler chickens to guanidinoacetic acid (GAA) added to diets with different energy levels during fattening to 35 days of age. Ross 308 male chicks were allotted to 10 treatments, each consisting of six replicates of 140 birds/pen. Five maize-soyabean meal isonitrogenous diets with decreasing AMEn levels (100, 99, 98, 97 and 96 % of requirement) with or without supplements of 0.6 g/kg CreAMINO containing a minimum of 96 % GAA were formulated. Thecriteria of response were feed intake, body weight gains, feed conversion ratio and carcass, breast meat, leg meat and abdominal fat yields. Supplementation of broiler diets with 0.06 % GAA resulted in a significant (P<0.05) decrease in voluntary feed intake. With decreasing AMEn level, voluntary feed intake and consequently protein and amino acid intakes increased which was manifested by improved growth performance (P<0.01). GAA supplements significantly (P<0.001) improved feed conversi

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    62

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    477-485

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus