Supplementation of Guanidinoacetic Acid to Broilerdiets
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43908087" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43908087 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62156489:43110/15:43908087
Výsledek na webu
<a href="https://fvhe.vfu.cz/konference/aktualni-konference/sbornik-xi.-kabrtovy-dieteticke-dny-2015.pdf" target="_blank" >https://fvhe.vfu.cz/konference/aktualni-konference/sbornik-xi.-kabrtovy-dieteticke-dny-2015.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Supplementation of Guanidinoacetic Acid to Broilerdiets
Popis výsledku v původním jazyce
Guanidinoacetic acid (GAA) is the biochemical precursor of creatine, which, in its phosphorylated form, plays an important role as a high-energy carrier in the muscle. An experiment was conducted to determine the response of broiler chickens to GAA addedto diets with different energy levels during fattening to 35 days of age. Ross 308 male chicks were allotted to 10 treatments, each consisting of six replicates of 140 birds/pen. Five maize-soyabean meal isonitrogenous diets with decreasing AMEnlevels (100, 99, 98, 97 and 96 % of requirement) with or without supplements of 0.6 g/kg GAA were formulated. The criteria of response were feed intake, body weight gains, feed conversion ratio and carcass, breast meat, leg meat and abdominal fat yields. Supplementation of broiler diets with 0.06 % GAA resulted in a significant (P<0.05) decrease in voluntary feed intake. With decreasing AMEnlevel, voluntary feed intake and consequently amino acid intakes increased which was manifested by improve
Název v anglickém jazyce
Supplementation of Guanidinoacetic Acid to Broilerdiets
Popis výsledku anglicky
Guanidinoacetic acid (GAA) is the biochemical precursor of creatine, which, in its phosphorylated form, plays an important role as a high-energy carrier in the muscle. An experiment was conducted to determine the response of broiler chickens to GAA addedto diets with different energy levels during fattening to 35 days of age. Ross 308 male chicks were allotted to 10 treatments, each consisting of six replicates of 140 birds/pen. Five maize-soyabean meal isonitrogenous diets with decreasing AMEnlevels (100, 99, 98, 97 and 96 % of requirement) with or without supplements of 0.6 g/kg GAA were formulated. The criteria of response were feed intake, body weight gains, feed conversion ratio and carcass, breast meat, leg meat and abdominal fat yields. Supplementation of broiler diets with 0.06 % GAA resulted in a significant (P<0.05) decrease in voluntary feed intake. With decreasing AMEnlevel, voluntary feed intake and consequently amino acid intakes increased which was manifested by improve
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XI. Kábrtovy dietetické dny
ISBN
978-80-263-0901-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
9-13
Název nakladatele
Tribun EU s.r.o.
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
14. 5. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—