Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Supplementation of Guanidinoacetic Acid to Broilerdiets

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43908087" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43908087 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43110/15:43908087

  • Výsledek na webu

    <a href="https://fvhe.vfu.cz/konference/aktualni-konference/sbornik-xi.-kabrtovy-dieteticke-dny-2015.pdf" target="_blank" >https://fvhe.vfu.cz/konference/aktualni-konference/sbornik-xi.-kabrtovy-dieteticke-dny-2015.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Supplementation of Guanidinoacetic Acid to Broilerdiets

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Guanidinoacetic acid (GAA) is the biochemical precursor of creatine, which, in its phosphorylated form, plays an important role as a high-energy carrier in the muscle. An experiment was conducted to determine the response of broiler chickens to GAA addedto diets with different energy levels during fattening to 35 days of age. Ross 308 male chicks were allotted to 10 treatments, each consisting of six replicates of 140 birds/pen. Five maize-soyabean meal isonitrogenous diets with decreasing AMEnlevels (100, 99, 98, 97 and 96 % of requirement) with or without supplements of 0.6 g/kg GAA were formulated. The criteria of response were feed intake, body weight gains, feed conversion ratio and carcass, breast meat, leg meat and abdominal fat yields. Supplementation of broiler diets with 0.06 % GAA resulted in a significant (P<0.05) decrease in voluntary feed intake. With decreasing AMEnlevel, voluntary feed intake and consequently amino acid intakes increased which was manifested by improve

  • Název v anglickém jazyce

    Supplementation of Guanidinoacetic Acid to Broilerdiets

  • Popis výsledku anglicky

    Guanidinoacetic acid (GAA) is the biochemical precursor of creatine, which, in its phosphorylated form, plays an important role as a high-energy carrier in the muscle. An experiment was conducted to determine the response of broiler chickens to GAA addedto diets with different energy levels during fattening to 35 days of age. Ross 308 male chicks were allotted to 10 treatments, each consisting of six replicates of 140 birds/pen. Five maize-soyabean meal isonitrogenous diets with decreasing AMEnlevels (100, 99, 98, 97 and 96 % of requirement) with or without supplements of 0.6 g/kg GAA were formulated. The criteria of response were feed intake, body weight gains, feed conversion ratio and carcass, breast meat, leg meat and abdominal fat yields. Supplementation of broiler diets with 0.06 % GAA resulted in a significant (P<0.05) decrease in voluntary feed intake. With decreasing AMEnlevel, voluntary feed intake and consequently amino acid intakes increased which was manifested by improve

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XI. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    978-80-263-0901-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    9-13

  • Název nakladatele

    Tribun EU s.r.o.

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    14. 5. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku