Content of phenolic compounds in herbs used in the Czech Republic
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00222696" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00222696 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.ifrj.upm.edu.my/21%20%2804%29%202014/32%20IFRJ%2021%20%2804%29%202014%20Eva%20036.pdf" target="_blank" >http://www.ifrj.upm.edu.my/21%20%2804%29%202014/32%20IFRJ%2021%20%2804%29%202014%20Eva%20036.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Content of phenolic compounds in herbs used in the Czech Republic
Popis výsledku v původním jazyce
Herbs are recognized as sources of natural antioxidants and thus play a significant role in the chemoprevention of diseases resulting from lipid peroxidation. The Trolox equivalent antioxidant capacities (TEAC) and phenolic contents of the aqueous extracts of 17 spices from 6 botanical families grown in the Czech Republic were investigated. The herbs were extracted by means of different extraction techniques. Classical solvent extraction (Randall extraction), ultrasonication, maceration and shaking wereused and compared. The antioxidant capacity (AC) was estimated by method based on ABTS free radical scavenging abilities. Qualitative and quantitative analyses of major phenolics were conducted by reverse-phase ultrahigh-performance liquid chromatography (RP-UHPLC).
Název v anglickém jazyce
Content of phenolic compounds in herbs used in the Czech Republic
Popis výsledku anglicky
Herbs are recognized as sources of natural antioxidants and thus play a significant role in the chemoprevention of diseases resulting from lipid peroxidation. The Trolox equivalent antioxidant capacities (TEAC) and phenolic contents of the aqueous extracts of 17 spices from 6 botanical families grown in the Czech Republic were investigated. The herbs were extracted by means of different extraction techniques. Classical solvent extraction (Randall extraction), ultrasonication, maceration and shaking wereused and compared. The antioxidant capacity (AC) was estimated by method based on ABTS free radical scavenging abilities. Qualitative and quantitative analyses of major phenolics were conducted by reverse-phase ultrahigh-performance liquid chromatography (RP-UHPLC).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
International Food Research Journal
ISSN
1985-4668
e-ISSN
—
Svazek periodika
21
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
MY - Malajsie
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
1495-1500
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—