Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of differentiated nutrition on the content of antioxidants in broccoli

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00222876" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00222876 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://acta.mendelu.cz/pdf/actaun201462030561.pdf" target="_blank" >http://acta.mendelu.cz/pdf/actaun201462030561.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.11118/actaun201462030561" target="_blank" >10.11118/actaun201462030561</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of differentiated nutrition on the content of antioxidants in broccoli

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this work is to determine the impact of differentiated nutrition, using different rates of nitrogen and sulphur, on the level of antioxidants, particularly vitamin E1 (alfa-tocopherol), vitamin C and beta-carotene in the broccoli rosette. Theexperimental broccoli variety was Tiburon F1. In the 3-year field trial we observed the effects of different rates of nitrogen and sulphur on the amount of antioxidant compounds in broccoli. The experiment consisted of four fertilisation treatments: 1) unfertilised control; 2) fertilised with 200 kg N.ha-1; 3) also fertilized with 200 kg N.ha-1 and supplemented with 50 kg S.ha-1; 4) 200 kg.ha-1 and 60 kg S.ha-1 was applied. To determine the amount of beta-carotene and vitamin E1, the slightly modified method of Olives Barb et al. (2006) was used. The vitamin C content was determined by titration. Nitrogen nutrition has a significant impact not only on the amount of harvested broccoli, but also on the content of beta-carotene, vitamin C

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of differentiated nutrition on the content of antioxidants in broccoli

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work is to determine the impact of differentiated nutrition, using different rates of nitrogen and sulphur, on the level of antioxidants, particularly vitamin E1 (alfa-tocopherol), vitamin C and beta-carotene in the broccoli rosette. Theexperimental broccoli variety was Tiburon F1. In the 3-year field trial we observed the effects of different rates of nitrogen and sulphur on the amount of antioxidant compounds in broccoli. The experiment consisted of four fertilisation treatments: 1) unfertilised control; 2) fertilised with 200 kg N.ha-1; 3) also fertilized with 200 kg N.ha-1 and supplemented with 50 kg S.ha-1; 4) 200 kg.ha-1 and 60 kg S.ha-1 was applied. To determine the amount of beta-carotene and vitamin E1, the slightly modified method of Olives Barb et al. (2006) was used. The vitamin C content was determined by titration. Nitrogen nutrition has a significant impact not only on the amount of harvested broccoli, but also on the content of beta-carotene, vitamin C

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GD - Hnojení, závlahy, zpracování půdy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    62

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    561-564

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus