The effect of differentiated nutrition on the content of antioxidants in broccoli
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00222876" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00222876 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://acta.mendelu.cz/pdf/actaun201462030561.pdf" target="_blank" >http://acta.mendelu.cz/pdf/actaun201462030561.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.11118/actaun201462030561" target="_blank" >10.11118/actaun201462030561</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The effect of differentiated nutrition on the content of antioxidants in broccoli
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this work is to determine the impact of differentiated nutrition, using different rates of nitrogen and sulphur, on the level of antioxidants, particularly vitamin E1 (alfa-tocopherol), vitamin C and beta-carotene in the broccoli rosette. Theexperimental broccoli variety was Tiburon F1. In the 3-year field trial we observed the effects of different rates of nitrogen and sulphur on the amount of antioxidant compounds in broccoli. The experiment consisted of four fertilisation treatments: 1) unfertilised control; 2) fertilised with 200 kg N.ha-1; 3) also fertilized with 200 kg N.ha-1 and supplemented with 50 kg S.ha-1; 4) 200 kg.ha-1 and 60 kg S.ha-1 was applied. To determine the amount of beta-carotene and vitamin E1, the slightly modified method of Olives Barb et al. (2006) was used. The vitamin C content was determined by titration. Nitrogen nutrition has a significant impact not only on the amount of harvested broccoli, but also on the content of beta-carotene, vitamin C
Název v anglickém jazyce
The effect of differentiated nutrition on the content of antioxidants in broccoli
Popis výsledku anglicky
The aim of this work is to determine the impact of differentiated nutrition, using different rates of nitrogen and sulphur, on the level of antioxidants, particularly vitamin E1 (alfa-tocopherol), vitamin C and beta-carotene in the broccoli rosette. Theexperimental broccoli variety was Tiburon F1. In the 3-year field trial we observed the effects of different rates of nitrogen and sulphur on the amount of antioxidant compounds in broccoli. The experiment consisted of four fertilisation treatments: 1) unfertilised control; 2) fertilised with 200 kg N.ha-1; 3) also fertilized with 200 kg N.ha-1 and supplemented with 50 kg S.ha-1; 4) 200 kg.ha-1 and 60 kg S.ha-1 was applied. To determine the amount of beta-carotene and vitamin E1, the slightly modified method of Olives Barb et al. (2006) was used. The vitamin C content was determined by titration. Nitrogen nutrition has a significant impact not only on the amount of harvested broccoli, but also on the content of beta-carotene, vitamin C
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GD - Hnojení, závlahy, zpracování půdy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
ISSN
1211-8516
e-ISSN
—
Svazek periodika
62
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
561-564
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—