Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení chemických forem rtuti v pangasu spodnookém (Pangasius hypophthalmus)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43906314" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43906314 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.czechfoodchem.cz/Sbornik_2015.pdf" target="_blank" >http://www.czechfoodchem.cz/Sbornik_2015.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stanovení chemických forem rtuti v pangasu spodnookém (Pangasius hypophthalmus)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pangas spodnoooký (Pangasius hypophthalmus) patří na českém trhu mezi často vyhledávané ryby, díky malému množství kostí a absenci typického rybího zápachu. Kvůli původu této sladkovodní ryby se však objevují spekulace ohledně její zdravotní nezávadnostia bezpečnosti její konzumace. Mezi nejnebezpečnější kontaminanty patří rtuť, která se do životního prostředí dostává jak vlivem antropogenní činnosti, tak z přírodních zdrojů.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of chemical forms of mercury in pangasius (Pangasius hypophthalmus)

  • Popis výsledku anglicky

    Pangasius (Pangasius hypophthalmus) is on the Czech market between often coveted fish, due to the small amount of bone and absence of typical fish odor. Due to the origin of reshwater fish but speculation regarding the health and safety of its consumption. The most dangerous contaminants include mercury that gets into the environment due to anthropogenic activities and natural resources.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    O - Projekt operacniho programu

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XLV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    978-80-86909-11-0

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    187-189

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem

  • Datum konání akce

    25. 5. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku