Stanovení chemických forem rtuti v pangasu spodnookém (Pangasius hypophthalmus)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43906314" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43906314 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.czechfoodchem.cz/Sbornik_2015.pdf" target="_blank" >http://www.czechfoodchem.cz/Sbornik_2015.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stanovení chemických forem rtuti v pangasu spodnookém (Pangasius hypophthalmus)
Popis výsledku v původním jazyce
Pangas spodnoooký (Pangasius hypophthalmus) patří na českém trhu mezi často vyhledávané ryby, díky malému množství kostí a absenci typického rybího zápachu. Kvůli původu této sladkovodní ryby se však objevují spekulace ohledně její zdravotní nezávadnostia bezpečnosti její konzumace. Mezi nejnebezpečnější kontaminanty patří rtuť, která se do životního prostředí dostává jak vlivem antropogenní činnosti, tak z přírodních zdrojů.
Název v anglickém jazyce
Determination of chemical forms of mercury in pangasius (Pangasius hypophthalmus)
Popis výsledku anglicky
Pangasius (Pangasius hypophthalmus) is on the Czech market between often coveted fish, due to the small amount of bone and absence of typical fish odor. Due to the origin of reshwater fish but speculation regarding the health and safety of its consumption. The most dangerous contaminants include mercury that gets into the environment due to anthropogenic activities and natural resources.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
O - Projekt operacniho programu
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XLV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
978-80-86909-11-0
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
187-189
Název nakladatele
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem
Datum konání akce
25. 5. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—