A comparison of Biuret, Lowry and Bradford methods for measuring the egg's proteins
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43906671" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43906671 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2015/mnet_2015_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2015/mnet_2015_full.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
A comparison of Biuret, Lowry and Bradford methods for measuring the egg's proteins
Popis výsledku v původním jazyce
Quantitation of the total protein content in a sample is a critical step in protein analysis. MolecularUV-Vis absorption spectroscopy is very efficient in quantitative analysis such as protein quantitation and has extensive applications in chemical and biochemical laboratories, medicine and food industry. Traditional spectroscopic methods are cheap, easy-working and the most common way to quantitate protein concentrations. This study compares Biuret, Lowry and Bradford methods for measuring hen albumenand egg yolk as protein samples. These methods are commonly used for determination proteins. The Biuret test uses as a reagent: Biuret reagent. For Lowry assay are used four reagents: reagent A, reagent B, reagent C and reagent D. For last method, Bradford, is used as a reagent Coomassie Brilliant Blue G-250. The absorbance was measured at a wavelength of 750nm for Lowry, 540 nm for Biuret and 595 nm for Bradford assay. The lowest content of proteins was analysed in albumen (0.706 mg.ml-
Název v anglickém jazyce
A comparison of Biuret, Lowry and Bradford methods for measuring the egg's proteins
Popis výsledku anglicky
Quantitation of the total protein content in a sample is a critical step in protein analysis. MolecularUV-Vis absorption spectroscopy is very efficient in quantitative analysis such as protein quantitation and has extensive applications in chemical and biochemical laboratories, medicine and food industry. Traditional spectroscopic methods are cheap, easy-working and the most common way to quantitate protein concentrations. This study compares Biuret, Lowry and Bradford methods for measuring hen albumenand egg yolk as protein samples. These methods are commonly used for determination proteins. The Biuret test uses as a reagent: Biuret reagent. For Lowry assay are used four reagents: reagent A, reagent B, reagent C and reagent D. For last method, Bradford, is used as a reagent Coomassie Brilliant Blue G-250. The absorbance was measured at a wavelength of 750nm for Lowry, 540 nm for Biuret and 595 nm for Bradford assay. The lowest content of proteins was analysed in albumen (0.706 mg.ml-
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
MendelNet 2015: Proceedings of International PhD Students Conference
ISBN
978-80-7509-363-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
394-398
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
11. 11. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000366466100072