Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

A comparison of Biuret, Lowry and Bradford methods for measuring the egg's proteins

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43906671" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43906671 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2015/mnet_2015_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2015/mnet_2015_full.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    A comparison of Biuret, Lowry and Bradford methods for measuring the egg's proteins

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Quantitation of the total protein content in a sample is a critical step in protein analysis. MolecularUV-Vis absorption spectroscopy is very efficient in quantitative analysis such as protein quantitation and has extensive applications in chemical and biochemical laboratories, medicine and food industry. Traditional spectroscopic methods are cheap, easy-working and the most common way to quantitate protein concentrations. This study compares Biuret, Lowry and Bradford methods for measuring hen albumenand egg yolk as protein samples. These methods are commonly used for determination proteins. The Biuret test uses as a reagent: Biuret reagent. For Lowry assay are used four reagents: reagent A, reagent B, reagent C and reagent D. For last method, Bradford, is used as a reagent Coomassie Brilliant Blue G-250. The absorbance was measured at a wavelength of 750nm for Lowry, 540 nm for Biuret and 595 nm for Bradford assay. The lowest content of proteins was analysed in albumen (0.706 mg.ml-

  • Název v anglickém jazyce

    A comparison of Biuret, Lowry and Bradford methods for measuring the egg's proteins

  • Popis výsledku anglicky

    Quantitation of the total protein content in a sample is a critical step in protein analysis. MolecularUV-Vis absorption spectroscopy is very efficient in quantitative analysis such as protein quantitation and has extensive applications in chemical and biochemical laboratories, medicine and food industry. Traditional spectroscopic methods are cheap, easy-working and the most common way to quantitate protein concentrations. This study compares Biuret, Lowry and Bradford methods for measuring hen albumenand egg yolk as protein samples. These methods are commonly used for determination proteins. The Biuret test uses as a reagent: Biuret reagent. For Lowry assay are used four reagents: reagent A, reagent B, reagent C and reagent D. For last method, Bradford, is used as a reagent Coomassie Brilliant Blue G-250. The absorbance was measured at a wavelength of 750nm for Lowry, 540 nm for Biuret and 595 nm for Bradford assay. The lowest content of proteins was analysed in albumen (0.706 mg.ml-

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet 2015: Proceedings of International PhD Students Conference

  • ISBN

    978-80-7509-363-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    394-398

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    11. 11. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000366466100072