Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mykotoxiny v pšenici a v jejich produktech

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43907643" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43907643 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mykotoxiny v pšenici a v jejich produktech

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Experimentální část je zaměřena na sledování obsahu deoxynivalenolu a zearalenonu ve vzorcích ozimé pšenice. Celkem bylo vyšetřeno 8 vzorků pšenice ozimé ze sklizně roku 2011 a 2012. Vzorky byly upraveny pro mykotoxikologické stanovení a následně proměřeny pomocí metody ELISA. V rámci každého vzorku byl měřen obsah DON a ZEA v zrnu, mouce a pečivu. Z celkového množství vzorků pšenice bylo 42% zjištěno jako pozitivní na obsah DON a 71% na obsah ZEA. Žádný ze vzorků však nepřekročil maximální limity danélegislativou, naměřené hodnoty byly většinou spíše podprůměrné.

  • Název v anglickém jazyce

    Mycotoxins in wheat and their products

  • Popis výsledku anglicky

    The experimental part is focused on monitoring the coken of deoxynivalenol and zearalenone in samples of winter wheat. A total of 8 samples of winter beat the harvest of 2011 and 2012 were analyzed. All samples have been fittin glyprepared and subsequently analyze dusing a validated ELISA method. Each sample was examined for DON and ZEA content in grain, flour and baking product, respectively. Out of all sample sofwheat, 42 % werefound as positive for DON content and 71 % for ZEA content. However, no sample exceeded the maximum limits set by the legislation; most of the samples werer at below average.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Additives and Contaminants in Foodstuffs 2015: Zborník vedeckých prác

  • ISBN

    978-80-89597-32-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    241-245

  • Název nakladatele

    Slovenská chemická knižnica

  • Místo vydání

    Bratislava

  • Místo konání akce

    Bratislava

  • Datum konání akce

    8. 10. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku