Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The Effect of Dietary Levels of Zinc and Calcium on Broiler Performance

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43909366" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43909366 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://nutrinet.mendelu.cz/wcd/w-rek-nutrinet/sborniky/sborniknutrinet2016.pdf" target="_blank" >http://nutrinet.mendelu.cz/wcd/w-rek-nutrinet/sborniky/sborniknutrinet2016.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Effect of Dietary Levels of Zinc and Calcium on Broiler Performance

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The experiment was conducted to determine the effect of different zinc and calcium levels in corn-wheat-soybean meal diets on broiler growth and carcass yield. A total of 48 male broiler chicks (Ross 308) were kept in a temperature-controlled room. The experiment started at 11 days of broiler age and chicks were fattened up to 35 days of age. During the trial, chicks were ad libitum access to feed and water. They were allotted to 4 dietary treatment groups consisting of 2 replicates per 2x2 factorial arrangement of treatments (2 zinc levels and 2 calcium levels). It was tested total calcium content in the diet in levels of 6 and 9 g.kg-1 (supplied by CaCO3) in combination with zinc levels of 148 and 48mg.kg-1 (supplied as ZnO). At the end of the feeding trial, birds were slaughtered and carcass evaluation was performed. The results show that these combinations of levels of zinc and calcium had no significant effect (P<0.05) on body weight gains, feed conversion ratio (FCR) or carcass yield. No signs of disorders such as loss of appetite, growth depression or abnormalities of the skin was appeared in chicks. It seems that reduced zinc and calcium levels from 148 to 48mg.kg-1 and from 9 g.kg-1 to 6 g.kg-1 respectively, not influenced growth performance parameteres of broilers in this study.

  • Název v anglickém jazyce

    The Effect of Dietary Levels of Zinc and Calcium on Broiler Performance

  • Popis výsledku anglicky

    The experiment was conducted to determine the effect of different zinc and calcium levels in corn-wheat-soybean meal diets on broiler growth and carcass yield. A total of 48 male broiler chicks (Ross 308) were kept in a temperature-controlled room. The experiment started at 11 days of broiler age and chicks were fattened up to 35 days of age. During the trial, chicks were ad libitum access to feed and water. They were allotted to 4 dietary treatment groups consisting of 2 replicates per 2x2 factorial arrangement of treatments (2 zinc levels and 2 calcium levels). It was tested total calcium content in the diet in levels of 6 and 9 g.kg-1 (supplied by CaCO3) in combination with zinc levels of 148 and 48mg.kg-1 (supplied as ZnO). At the end of the feeding trial, birds were slaughtered and carcass evaluation was performed. The results show that these combinations of levels of zinc and calcium had no significant effect (P<0.05) on body weight gains, feed conversion ratio (FCR) or carcass yield. No signs of disorders such as loss of appetite, growth depression or abnormalities of the skin was appeared in chicks. It seems that reduced zinc and calcium levels from 148 to 48mg.kg-1 and from 9 g.kg-1 to 6 g.kg-1 respectively, not influenced growth performance parameteres of broilers in this study.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    NutriNET 2016: Proceedings of reviewed scientific papers

  • ISBN

    978-80-213-2638-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    115-121

  • Název nakladatele

    Česká zemědělská univerzita v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    11. 2. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku