Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Celkový obsah polyfenolických látek a kyseliny chlorogenové ve vzorcích zelené a pražené kávy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43909896" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43909896 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Celkový obsah polyfenolických látek a kyseliny chlorogenové ve vzorcích zelené a pražené kávy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byl hodnocen celkový obsah polyfenolických látek a kyseliny chlorogenové ve vzorcích zelené a pražené kávy. Nejméně naměřených polyfenolických látek bylo detekováno u kávy zelené 196 mg/100 ml šálku kávy (7g). Pražená káva dosahovala hodnot kolem 300 mg/100 ml. Nejvyšší obsah kyseliny chlorogenové byl zjištěn u vzorků zelené kávy v průměru 200 mg/ 100 ml šálku kávy (7g). V obsahu polyfenolických látek i kyseliny chlorogenové byl zjištěn statisticky významný rozdíl mezi kávou zelenou a praženou (P<0,05). Senzorickým hodnocením bylo sledováno 7 deskriptorů. Lepší celkový dojem byl zjištěn u vzorků pražené kávy.

  • Název v anglickém jazyce

    Total polyphenols and chlorogenic acid in samples of green and roasted coffee

  • Popis výsledku anglicky

    It was evaluated the total content of polyphenolic compounds and chlorogenic acid in samples of green and roasted coffee. At least the measured polyphenolic substances was detected in the green coffee 196 mg/100 ml cup of coffee (7g). Roasted coffee reached values around 300 mg/100 ml. The highest content of chlorogenic acid was detected in samples of green coffee in an average of 200 mg/ 100 ml cup of coffee (7g). In the content of polyphenolic compounds and chlorogenic acid was detected a statistically significant difference between coffee green and roasted (P<0,05). Sensory evaluation was monitored 7 descriptors. A better overall impression was detected in samples of roasted coffee.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    64

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    123-128

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus