Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The Variability of Caraway (Carum carvi L.) Essential Oils

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43910091" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43910091 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2016/mnet_2016_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2016/mnet_2016_full.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Variability of Caraway (Carum carvi L.) Essential Oils

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this work was to highlight the great variability in the contained substances of caraway (Carum carvi L.) samples obtained from different types of cultivation and harvest years. The experiment included a total of 145 samples. At first, the isolation of essential oils by the means of steam distillation was performed, followed by the analysis of individual components using gas chromatography, where the main components carvone and limonene were determined. The presented results indicate that the coefficient of correlation between the essential oil content and the carvone content is relatively low statistically highly significant positive correlation (r = 0.32**) and for limonene there is even lower negative statistically highly significant correlation (r = -0.23**), suggesting a strong variability among individual samples regardless of their harvest year and origin.

  • Název v anglickém jazyce

    The Variability of Caraway (Carum carvi L.) Essential Oils

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was to highlight the great variability in the contained substances of caraway (Carum carvi L.) samples obtained from different types of cultivation and harvest years. The experiment included a total of 145 samples. At first, the isolation of essential oils by the means of steam distillation was performed, followed by the analysis of individual components using gas chromatography, where the main components carvone and limonene were determined. The presented results indicate that the coefficient of correlation between the essential oil content and the carvone content is relatively low statistically highly significant positive correlation (r = 0.32**) and for limonene there is even lower negative statistically highly significant correlation (r = -0.23**), suggesting a strong variability among individual samples regardless of their harvest year and origin.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet 2016: Proceedings of International PhD Students Conference

  • ISBN

    978-80-7509-443-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    30-34

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brne

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    9. 11. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku

    000392968500002