Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of Storage Duration on the Antioxidant Activity of the Hen and Quail Eggs Using ABTS Method

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43910194" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43910194 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2016/mnet_2016_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2016/mnet_2016_full.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of Storage Duration on the Antioxidant Activity of the Hen and Quail Eggs Using ABTS Method

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Eggs are a source of proteins and bioactive molecules, including antioxidants. The effect of storage time on the antioxidant activity in hen and quail egg components was chosen as an important parameter in this work. For the determination of antioxidant activity ABTS method was used. Our results showed higher antioxidant activity in yolk in both kinds of eggs and quail eggs showed higher activity in comparison with hen eggs. The obtained results also suggested that the total antioxidant capacity was decreased during storage, which was probably caused by the loss of naturally occurring antioxidants or formation of new compounds with pro-oxidant activity during storage.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of Storage Duration on the Antioxidant Activity of the Hen and Quail Eggs Using ABTS Method

  • Popis výsledku anglicky

    Eggs are a source of proteins and bioactive molecules, including antioxidants. The effect of storage time on the antioxidant activity in hen and quail egg components was chosen as an important parameter in this work. For the determination of antioxidant activity ABTS method was used. Our results showed higher antioxidant activity in yolk in both kinds of eggs and quail eggs showed higher activity in comparison with hen eggs. The obtained results also suggested that the total antioxidant capacity was decreased during storage, which was probably caused by the loss of naturally occurring antioxidants or formation of new compounds with pro-oxidant activity during storage.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LQ1601" target="_blank" >LQ1601: CEITEC 2020</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet 2016: Proceedings of International PhD Students Conference

  • ISBN

    978-80-7509-443-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    693-698

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    9. 11. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku

    000392968500123