Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Aktuální obsah cholesterolu v konzumních slepičích a křepelčích vejcích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F99%3A23400028" target="_blank" >RIV/62156489:43210/99:23400028 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Aktuální obsah cholesterolu v konzumních slepičích a křepelčích vejcích

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byl hodnocen obsah cholesterolu ve vaječném žloutku a v celém vejci od 15 skupin nosnic a od 4 skupin japonských křepelek. Slepice byly různých plemen a hybridních kombinací, z velko- i maloprodukčních podmínek, v různých fázích snáškového cyklu. Všechnyuvedené faktory způsobily velkou variabilitu obsahu cholesterolu ve žloutku a ve vejcích. Spotřebitel může předpokládat, že průměrné celé slepičí vejce obsahuje 220 až 270 mg cholesterolu a křepelčí vejce asi 60 mg cholesterolu.

  • Název v anglickém jazyce

    Actual cholesterol content in hen eggs

  • Popis výsledku anglicky

    The authors evaluated in 15 groups of hen eggs and four groups of quail eggs the cholesterol content of yolk and the whole egg. The eggs were from different breeds and hen hybrids, from large scale and small scale poultry farms, from different periods ofthe egg laying cycle. The results revealed actual cholesterol content of consumer eggs and their variability. The variability was great. The consumer may anticipate on aberage 220 to 270 mg cholesterol in whole hen eggs and 60 mg cholesterol in whole quail eggs.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    1999

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    54

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus