Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Selenium in Goat Nutrition

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F17%3A43912677" target="_blank" >RIV/62156489:43210/17:43912677 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://doi.org/10.11118/actaun201765051499" target="_blank" >https://doi.org/10.11118/actaun201765051499</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.11118/actaun201765051499" target="_blank" >10.11118/actaun201765051499</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Selenium in Goat Nutrition

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the experiment was to assess the effect of selenium on the qualitative and quantitative parameters of goat milk. The experiment was conducted on an organic farm in June and July of 2016. The experiment lasted for 30 days. The breeds were chosen shorthaired. Twelve goats were categorized into the experimental group (n = 6) and the control group (n = 6). At the beginning and at the end of the experiment, milk samples were taken from each goat for the analysis. The results showed that the addition of selenium proved an effect on selenium concentration in goat milk. However, the effect of the milk components (fat, protein, lactose, urea, number of SB) and milk yield were not observed. These results confirmed that a functional food can be produced by adding selenium to the goat diet.

  • Název v anglickém jazyce

    Selenium in Goat Nutrition

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the experiment was to assess the effect of selenium on the qualitative and quantitative parameters of goat milk. The experiment was conducted on an organic farm in June and July of 2016. The experiment lasted for 30 days. The breeds were chosen shorthaired. Twelve goats were categorized into the experimental group (n = 6) and the control group (n = 6). At the beginning and at the end of the experiment, milk samples were taken from each goat for the analysis. The results showed that the addition of selenium proved an effect on selenium concentration in goat milk. However, the effect of the milk components (fat, protein, lactose, urea, number of SB) and milk yield were not observed. These results confirmed that a functional food can be produced by adding selenium to the goat diet.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    65

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    1499-1503

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85042763719