Uplatnění přípravku Insenol v technologii pěstování jarního ječmene
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F18%3A43913095" target="_blank" >RIV/62156489:43210/18:43913095 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Uplatnění přípravku Insenol v technologii pěstování jarního ječmene
Popis výsledku v původním jazyce
V letech 2014 a 2016 byl testován během vegetace jarního ječmene pasivní pomocný přípravek Insenol(R) s účinnou látkou polyvinylpyrrolidon (polyvinylpyrrolidone 60 g.l-1). Přípravek byl aplikován v prvním roce pěstování v růstových fázích BBCH 34, 51 a 61 a ve druhém roce v BBCH 51, 65 a 70 v dávce 0,75 l.ha-1. V prvním roce došlo ke zvýšení výnosu zrna o 938 - 1098 kg.ha-1. Nejvyšší přírůstek výnosu byl zaznamenán po aplikaci v BBCH 34. Výrazně se zlepšila i kvalita zrna. Ve druhém roce zvýšily výnos zrna pouze aplikace v BBCH 65 a 71 o 146 až 376 kg.ha-1.
Název v anglickém jazyce
Application of Insenol(R) preparation in technology of spring barely cultivation
Popis výsledku anglicky
The passive auxiliary preparation called Insenol(R) with the active substance polyvinylpyrrolidon (polyvinylpyrrolidone 60 g.l-1) was tested during the vegetation of spring barley in the years 2014 and 2016. The preparation was applied in the first year of cultivation at the growth stages of BBCH 34, 51 and 61 and in the second year at the growth stages of BBCH 51, 65 and 70 in a dose of 0.75 l.ha-1. The grain yield was increased by 938 - 1098 kg.ha-1 in the first year. The highest yield increment was recorded after application at the stage of BBCH 34. The grain quality was improved significantly as well. The grain yield was only increased by applications at the stages of BBCH 65 and 71 by 146 to 376 kg.ha-1 in the second year.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
10611 - Plant sciences, botany
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Kompendium 2018
ISBN
978-80-213-2829-7
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
50-53
Název nakladatele
Spolek pro ječmen a slad
Místo vydání
Velká Bystřice
Místo konání akce
Libčany
Datum konání akce
29. 1. 2018
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—