Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mikrobiologie výrobku ze sušeného a drceného jedlého hmyzu v průběhu skladování

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F18%3A43913282" target="_blank" >RIV/62156489:43210/18:43913282 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://utp.af.mendelu.cz/cz/seminare/ingrovy_dny_2018" target="_blank" >http://utp.af.mendelu.cz/cz/seminare/ingrovy_dny_2018</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mikrobiologie výrobku ze sušeného a drceného jedlého hmyzu v průběhu skladování

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Z našich výsledků je patrné, že hmyzí moučka je mikrobiologicky velmi stálý materiál. Při pokojové teplotě došlo po 5 měsících skladování pouze k mírnému nárůstu celkového počtu mikroorganismů, a to na hodnotu 19 KTJ/g, zatímco ostatní sledované skupiny mikroorganismů nebyly detekovány. Právě z tohoto důvodu se jeví jako nejvhodnější teplota pro skladování 22 - 23 oC. Vzhledem k malému množství odborných publikací vztahujících se k dané problematice je nutné se tomuto tématu i nadále věnovat.

  • Název v anglickém jazyce

    Microbiology of product from dried and crushed edible insects during storage

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was to determine selected microorganisms in product made from dried and crushed mealworms and to change their number during storage. The following groups of microorganisms were determined for the samples: total count of microorganisms, coliform bacteria, enterococci, spore microorganisms, yeasts and moulds. The results show that the highest increase in the total count of microorganisms occurred in a sample stored at 4 - 6 o C for 5 months where the CPM was increased to 741 KTJ / g and coliform bacteria to 69 KTJ / g. In contrast, for the sample stored at 22 - 23 o C, only a total count of microorganisms 19 KTJ / g was detected after 5 months of storage.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník XLIV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7509-542-8

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    171-174

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    28. 2. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku