Effect of Purple Wheat RU 687-12 on Performance Parameters of Laying Hens at the End of the Lay
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F18%3A43914442" target="_blank" >RIV/62156489:43210/18:43914442 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://nutrinet.mendelu.cz/wcd/w-rek-nutrinet/2018/nutrinet_2018_final.pdf" target="_blank" >http://nutrinet.mendelu.cz/wcd/w-rek-nutrinet/2018/nutrinet_2018_final.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of Purple Wheat RU 687-12 on Performance Parameters of Laying Hens at the End of the Lay
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this study was to determine the effect of wheat with colored grain RU 687-12 in a feed ration for laying hens after 69 weeks of age. The influence on performance parameters and qualitative parameters of the eggs were evaluated. The experimental diets contained 60 % of wheat with purple grain pigmentation RU 687-12. The control diet contained 60 % of common wheat. Differences in yolk weight between groups in qualitative parameters were statistically significant (P < 0.05). Hens fed with purple wheat grain achieved higher total number of eggs with higher yolk weight in this trial.
Název v anglickém jazyce
Effect of Purple Wheat RU 687-12 on Performance Parameters of Laying Hens at the End of the Lay
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to determine the effect of wheat with colored grain RU 687-12 in a feed ration for laying hens after 69 weeks of age. The influence on performance parameters and qualitative parameters of the eggs were evaluated. The experimental diets contained 60 % of wheat with purple grain pigmentation RU 687-12. The control diet contained 60 % of common wheat. Differences in yolk weight between groups in qualitative parameters were statistically significant (P < 0.05). Hens fed with purple wheat grain achieved higher total number of eggs with higher yolk weight in this trial.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510206" target="_blank" >QJ1510206: Výzkum odlišných typů zabarvení zrna pšenice způsobených látkami s antioxidačním účinkem, jejich využití pro tvorbu odrůd s příznivým zdravotním benefitem pro výživu člověka a zvířat</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
NutriNET 2018: Proceedings of reviewed scientific papers
ISBN
978-80-7509-600-5
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
92-97
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
24. 5. 2018
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—