Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Pozitivní vliv vegetabilní diety na produkci a zdravotní stav užitkových nosnic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001168" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001168 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Positive Effect of Plant-Based Diet on the Performance and Health of Laying Hens

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of the present work was to prepare and verify the effect of the entirely plant-based diet on the performance, selected qualitative parameters of eggs and the hens? state of health. A specially prepared feed mixture containing fish meal wasused as a control diet. The tested plant-based diet administered to experimental hens produced no negative effect on egg production parameters such as number of eggs per hen or laying performance. The weight of eggs laid by experimental hens was significantly higher (61.66 g, P <= 0.01), as compared with that in the control group (60.03 g). The higher average weight of eggs in the experimental group increased the production of egg mass per layer by 540 g in 252-day experimental period.

  • Název v anglickém jazyce

    Positive Effect of Plant-Based Diet on the Performance and Health of Laying Hens

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of the present work was to prepare and verify the effect of the entirely plant-based diet on the performance, selected qualitative parameters of eggs and the hens? state of health. A specially prepared feed mixture containing fish meal wasused as a control diet. The tested plant-based diet administered to experimental hens produced no negative effect on egg production parameters such as number of eggs per hen or laying performance. The weight of eggs laid by experimental hens was significantly higher (61.66 g, P <= 0.01), as compared with that in the control group (60.03 g). The higher average weight of eggs in the experimental group increased the production of egg mass per layer by 540 g in 252-day experimental period.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta veterinaria Brno

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    76

  • Číslo periodika v rámci svazku

    suppl. 8

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    31-37

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus