Pozitivní vliv vegetabilní diety na produkci a zdravotní stav užitkových nosnic
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001168" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001168 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Positive Effect of Plant-Based Diet on the Performance and Health of Laying Hens
Popis výsledku v původním jazyce
The objective of the present work was to prepare and verify the effect of the entirely plant-based diet on the performance, selected qualitative parameters of eggs and the hens? state of health. A specially prepared feed mixture containing fish meal wasused as a control diet. The tested plant-based diet administered to experimental hens produced no negative effect on egg production parameters such as number of eggs per hen or laying performance. The weight of eggs laid by experimental hens was significantly higher (61.66 g, P <= 0.01), as compared with that in the control group (60.03 g). The higher average weight of eggs in the experimental group increased the production of egg mass per layer by 540 g in 252-day experimental period.
Název v anglickém jazyce
Positive Effect of Plant-Based Diet on the Performance and Health of Laying Hens
Popis výsledku anglicky
The objective of the present work was to prepare and verify the effect of the entirely plant-based diet on the performance, selected qualitative parameters of eggs and the hens? state of health. A specially prepared feed mixture containing fish meal wasused as a control diet. The tested plant-based diet administered to experimental hens produced no negative effect on egg production parameters such as number of eggs per hen or laying performance. The weight of eggs laid by experimental hens was significantly higher (61.66 g, P <= 0.01), as compared with that in the control group (60.03 g). The higher average weight of eggs in the experimental group increased the production of egg mass per layer by 540 g in 252-day experimental period.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta veterinaria Brno
ISSN
0001-7213
e-ISSN
—
Svazek periodika
76
Číslo periodika v rámci svazku
suppl. 8
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
31-37
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—