Impact of Nutrients on the Hoof Health in Cattle
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F20%3A43918355" target="_blank" >RIV/62156489:43210/20:43918355 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62157124:16270/20:43878652
Výsledek na webu
<a href="https://doi.org/10.3390/ani10101824" target="_blank" >https://doi.org/10.3390/ani10101824</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.3390/ani10101824" target="_blank" >10.3390/ani10101824</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Impact of Nutrients on the Hoof Health in Cattle
Popis výsledku v původním jazyce
Lameness is currently one of the most important and economically demanding diseases in cattle. It is manifested in a change in locomotion that is associated with lesions, especially the pelvic limbs. The disease of the hoof is painful, affecting the welfare of dairy cows. Important factors that influence the health of the limbs include nutrition, animal hygiene, stable technology, and genetic and breeding predispositions. Nutrition is one of the basic preventive factors affecting the quality and growth of the hoof horn, and the associated prevalence of hoof disease. The strength and structure of the hoof horn are affected by the composition of the feed ration (amino acids, minerals, vitamins, and toxic substances contaminating the feed ration, or arising in the feed ration as metabolites of fungi).
Název v anglickém jazyce
Impact of Nutrients on the Hoof Health in Cattle
Popis výsledku anglicky
Lameness is currently one of the most important and economically demanding diseases in cattle. It is manifested in a change in locomotion that is associated with lesions, especially the pelvic limbs. The disease of the hoof is painful, affecting the welfare of dairy cows. Important factors that influence the health of the limbs include nutrition, animal hygiene, stable technology, and genetic and breeding predispositions. Nutrition is one of the basic preventive factors affecting the quality and growth of the hoof horn, and the associated prevalence of hoof disease. The strength and structure of the hoof horn are affected by the composition of the feed ration (amino acids, minerals, vitamins, and toxic substances contaminating the feed ration, or arising in the feed ration as metabolites of fungi).
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
40301 - Veterinary science
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Animals
ISSN
2076-2615
e-ISSN
—
Svazek periodika
10
Číslo periodika v rámci svazku
10
Stát vydavatele periodika
CH - Švýcarská konfederace
Počet stran výsledku
22
Strana od-do
1824
Kód UT WoS článku
000586261900001
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85092383223