Grain mix with bioactivated grain and plant components in the development of technology for bread of increased nutritional value
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F20%3A43919919" target="_blank" >RIV/62156489:43210/20:43919919 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://ppublishing.org/upload/iblock/b70/USA-VII.pdf" target="_blank" >http://ppublishing.org/upload/iblock/b70/USA-VII.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Grain mix with bioactivated grain and plant components in the development of technology for bread of increased nutritional value
Popis výsledku v původním jazyce
The composition of the grain mixture included flax and sprouted grains of wheat, rape and amaranth. A control sample of bread was a sample of bread without sprouted grains and without sourdough, the second sample was a sample with sprouted grains without sourdough, the following samples were compared with these two samples: bread using thick rye sourdough and using flax sourdough. Organoleptic indicators were determined on the basis of hedonic studies; baking, microbiological, physicochemical indicators of the obtained breads were also determined. Of particular importance are the data on antioxidant activity and the content of polyunsaturated fatty acids.
Název v anglickém jazyce
Grain mix with bioactivated grain and plant components in the development of technology for bread of increased nutritional value
Popis výsledku anglicky
The composition of the grain mixture included flax and sprouted grains of wheat, rape and amaranth. A control sample of bread was a sample of bread without sprouted grains and without sourdough, the second sample was a sample with sprouted grains without sourdough, the following samples were compared with these two samples: bread using thick rye sourdough and using flax sourdough. Organoleptic indicators were determined on the basis of hedonic studies; baking, microbiological, physicochemical indicators of the obtained breads were also determined. Of particular importance are the data on antioxidant activity and the content of polyunsaturated fatty acids.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
7th International youth conference "Perspectives of science and education"
ISBN
978-1-77192-523-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
52-57
Název nakladatele
Premier Publishing s.r.o.
Místo vydání
Vídeň
Místo konání akce
New York
Datum konání akce
10. 5. 2020
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—