Graphene oxide as a novel tool for mycotoxin removal
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F21%3A43918320" target="_blank" >RIV/62156489:43210/21:43918320 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00216305:26620/21:PU138418
Výsledek na webu
<a href="https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2020.107611" target="_blank" >https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2020.107611</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.foodcont.2020.107611" target="_blank" >10.1016/j.foodcont.2020.107611</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Graphene oxide as a novel tool for mycotoxin removal
Popis výsledku v původním jazyce
Mycotoxins, as a food and feed toxins, pose serious health risks for humans and animals and cause huge economic losses. Preventive measures against mycotoxins are not successful, and mycotoxins are commonly present in food and feed, which are easily contaminated. Moreover, this represents entry into the food chain, endangering all, including humans. Graphene oxide (GO) and its composites, thanks to their number of different functional groups on their surface, seem to be a promising tool for capturing and removing mycotoxins from contaminated food and feed without creating health risks or decreasing the quality of products.
Název v anglickém jazyce
Graphene oxide as a novel tool for mycotoxin removal
Popis výsledku anglicky
Mycotoxins, as a food and feed toxins, pose serious health risks for humans and animals and cause huge economic losses. Preventive measures against mycotoxins are not successful, and mycotoxins are commonly present in food and feed, which are easily contaminated. Moreover, this represents entry into the food chain, endangering all, including humans. Graphene oxide (GO) and its composites, thanks to their number of different functional groups on their surface, seem to be a promising tool for capturing and removing mycotoxins from contaminated food and feed without creating health risks or decreasing the quality of products.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
10511 - Environmental sciences (social aspects to be 5.7)
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Food Control
ISSN
0956-7135
e-ISSN
—
Svazek periodika
121
Číslo periodika v rámci svazku
March
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
107611
Kód UT WoS článku
000600402400002
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85091110918