Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation of nutritional potential of selected sorghum varieties in relation to different types of soil localities

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F21%3A43921759" target="_blank" >RIV/62156489:43210/21:43921759 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://mendelnet.cz/media/mnet_2021_full.pdf" target="_blank" >https://mendelnet.cz/media/mnet_2021_full.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of nutritional potential of selected sorghum varieties in relation to different types of soil localities

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to evaluate selected sorghum varieties and their nutritional potential in relation to different types of soil locations. The comparison was done at the Field Experimental Station in Žabčice at two different locations Obora (clay loam soil - fluvial soil) and Písky (light sandy soil). Sorghum varieties were analysed for basic laboratory parameters - ash, fat, crude protein, acid detergent fibre (ADF), neutral detergent fibre (NDF) and digestibility of dry matter and organic matter using in vitro pepsin by cellulase method. The analyses were performed according to the relevant standards. The results of this research prove that the differences in selected nutritional parameters between the compared locations are not very high. A statistically significant difference (P&gt; 0.05) were found for crude protein at Písky location.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of nutritional potential of selected sorghum varieties in relation to different types of soil localities

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to evaluate selected sorghum varieties and their nutritional potential in relation to different types of soil locations. The comparison was done at the Field Experimental Station in Žabčice at two different locations Obora (clay loam soil - fluvial soil) and Písky (light sandy soil). Sorghum varieties were analysed for basic laboratory parameters - ash, fat, crude protein, acid detergent fibre (ADF), neutral detergent fibre (NDF) and digestibility of dry matter and organic matter using in vitro pepsin by cellulase method. The analyses were performed according to the relevant standards. The results of this research prove that the differences in selected nutritional parameters between the compared locations are not very high. A statistically significant difference (P&gt; 0.05) were found for crude protein at Písky location.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40101 - Agriculture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet 2021: Proceedings of International PhD Students Conference

  • ISBN

    978-80-7509-821-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    78-82

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    10. 11. 2021

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku