Směs pro měkký salám s vysokým podílem kuřecí prsní svaloviny a s přídavkem českého kmínu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F22%3A43921630" target="_blank" >RIV/62156489:43210/22:43921630 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0036/uv036162.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0036/uv036162.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Směs pro měkký salám s vysokým podílem kuřecí prsní svaloviny a s přídavkem českého kmínu
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká zpracování masa kuřat, kuřecí stehenní svaloviny, spolu s přídavkem mletého českého kmínu, který obsahuje vysoký obsah silic. Receptura masného výrobku je určena pro regionální provozovatele potravinářských podniků nebo masné výrobny s potravinami v režimu výroby a označení bio nebo regionální potravina s využitím CHOP Český kmín (PDO- CZ-0382). Kmín kořenný (Carum carvi, L.) je obvyklé koření v masné výrobě, nicméně má limity použití z důvodu dopadu na senzorické deskriptory jako je vzhled masného výrobku na řezu, vůně a chuti. Proto je jeho použití typické v mleté podobě a jako základ kořenících směsí, kde nemá tvořit dominanci právě s ohledem na jeho výraznost.
Název v anglickém jazyce
A mixture for soft salami with a high proportion of chicken breast muscle and with the addition of Czech cumin
Popis výsledku anglicky
The technical solution concerns the processing of chicken meat, chicken thigh muscle, together with the addition ground Czech cumin, which contains a high content of essential oils. The recipe of a meat product is intended for regional operators of food businesses or meat production with food in the mode of production and labeling of organic or regional food using the PDO Český kmín (PDO-CZ-0382). Cumin (Carum carvi, L.) is a common spice in meat production; however, it has limits of use due to its impact on sensory descriptors such as the appearance of the meat product on the cut, smell and taste. Therefore, its use is typical in ground form and as the basis of spice mixtures, where it should not form a dominance regarding its distinctiveness.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
40301 - Veterinary science
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
36162
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Mendelova univerzita v Brně
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence