Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Směs pro měkký salám s vysokým podílem kuřecí prsní svaloviny a s přídavkem českého kmínu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F22%3A43921630" target="_blank" >RIV/62156489:43210/22:43921630 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0036/uv036162.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0036/uv036162.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Směs pro měkký salám s vysokým podílem kuřecí prsní svaloviny a s přídavkem českého kmínu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká zpracování masa kuřat, kuřecí stehenní svaloviny, spolu s přídavkem mletého českého kmínu, který obsahuje vysoký obsah silic. Receptura masného výrobku je určena pro regionální provozovatele potravinářských podniků nebo masné výrobny s potravinami v režimu výroby a označení bio nebo regionální potravina s využitím CHOP Český kmín (PDO- CZ-0382). Kmín kořenný (Carum carvi, L.) je obvyklé koření v masné výrobě, nicméně má limity použití z důvodu dopadu na senzorické deskriptory jako je vzhled masného výrobku na řezu, vůně a chuti. Proto je jeho použití typické v mleté podobě a jako základ kořenících směsí, kde nemá tvořit dominanci právě s ohledem na jeho výraznost.

  • Název v anglickém jazyce

    A mixture for soft salami with a high proportion of chicken breast muscle and with the addition of Czech cumin

  • Popis výsledku anglicky

    The technical solution concerns the processing of chicken meat, chicken thigh muscle, together with the addition ground Czech cumin, which contains a high content of essential oils. The recipe of a meat product is intended for regional operators of food businesses or meat production with food in the mode of production and labeling of organic or regional food using the PDO Český kmín (PDO-CZ-0382). Cumin (Carum carvi, L.) is a common spice in meat production; however, it has limits of use due to its impact on sensory descriptors such as the appearance of the meat product on the cut, smell and taste. Therefore, its use is typical in ground form and as the basis of spice mixtures, where it should not form a dominance regarding its distinctiveness.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    36162

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Mendelova univerzita v Brně

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence