Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Using unconsumed bakery products to produce top-fermented beer

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F22%3A43922631" target="_blank" >RIV/62156489:43210/22:43922631 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.wasteforum.cz/cisla/WF_4_2022_p254.pdf" target="_blank" >http://www.wasteforum.cz/cisla/WF_4_2022_p254.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Using unconsumed bakery products to produce top-fermented beer

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The present paper focuses on matters related to gastronomic waste management by circular practices. Selected types of bakery returns were used as a substitution, i.e. a partial substitute for malt in beer production, to reduce the amount of bakery waste while obtaining a beer with an unusual taste profile. Eight batches of top-fermented Brown Ale and Porter were prepared with malt substitution (ranging from 10% to 80%) and two control batches using malt only. Subsequently, analysis and sensory evaluation of the prepared beers were carried out. The best rating was achieved by the sample in which 30% of malt was substituted with wheat-rye bread.

  • Název v anglickém jazyce

    Using unconsumed bakery products to produce top-fermented beer

  • Popis výsledku anglicky

    The present paper focuses on matters related to gastronomic waste management by circular practices. Selected types of bakery returns were used as a substitution, i.e. a partial substitute for malt in beer production, to reduce the amount of bakery waste while obtaining a beer with an unusual taste profile. Eight batches of top-fermented Brown Ale and Porter were prepared with malt substitution (ranging from 10% to 80%) and two control batches using malt only. Subsequently, analysis and sensory evaluation of the prepared beers were carried out. The best rating was achieved by the sample in which 30% of malt was substituted with wheat-rye bread.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Waste Forum

  • ISSN

    1804-0195

  • e-ISSN

    1804-0195

  • Svazek periodika

    Neuveden

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    254-262

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85171166335