Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Problematika dusíkaté výživy jarního ječmene

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F24%3A43924824" target="_blank" >RIV/62156489:43210/24:43924824 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Problematika dusíkaté výživy jarního ječmene

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Nejvýznamnějším prvkem ve výživě jarního ječmene je dusík, který přispívá především k vysokým výnosům zrna, může ale významně ovlivnit i jeho kvalitu. Důležitá je také síra, která pozitivně ovlivňuje využití dusíku rostlinou. Společná aplikace síry a dusíku má pozitivní vliv na tvorbu orgánů rostliny. Dále jsou uvedeny pomocné látky, které pozitivně ovlivňují růst a vývoj rostlin, jako jsou huminové látky, cytokininy nebo extrakty z mořských řas. Naznačeny jsou i cesty eliminace vysokých N-látek v zrně.

  • Název v anglickém jazyce

    Nitrogen nutrition of spring barley

  • Popis výsledku anglicky

    The most important element in spring barley nutrition is nitrogen, which contributes mainly to high grain yields but can also significantly affect grain quality. Sulphur is also important, as it positively influences the use of nitrogen by the plant. Joint application of sulphur and nitrogen has a positive effect on the formation of the plant&apos;s organs. The following are auxiliary substances that have a positive effect on plant growth and development, such as humic substances, cytokinins or seaweed extracts. Ways of eliminating high N levels in grain are also indicated.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů