Problematika dusíkaté výživy jarního ječmene
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F24%3A43924824" target="_blank" >RIV/62156489:43210/24:43924824 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Problematika dusíkaté výživy jarního ječmene
Popis výsledku v původním jazyce
Nejvýznamnějším prvkem ve výživě jarního ječmene je dusík, který přispívá především k vysokým výnosům zrna, může ale významně ovlivnit i jeho kvalitu. Důležitá je také síra, která pozitivně ovlivňuje využití dusíku rostlinou. Společná aplikace síry a dusíku má pozitivní vliv na tvorbu orgánů rostliny. Dále jsou uvedeny pomocné látky, které pozitivně ovlivňují růst a vývoj rostlin, jako jsou huminové látky, cytokininy nebo extrakty z mořských řas. Naznačeny jsou i cesty eliminace vysokých N-látek v zrně.
Název v anglickém jazyce
Nitrogen nutrition of spring barley
Popis výsledku anglicky
The most important element in spring barley nutrition is nitrogen, which contributes mainly to high grain yields but can also significantly affect grain quality. Sulphur is also important, as it positively influences the use of nitrogen by the plant. Joint application of sulphur and nitrogen has a positive effect on the formation of the plant's organs. The following are auxiliary substances that have a positive effect on plant growth and development, such as humic substances, cytokinins or seaweed extracts. Ways of eliminating high N levels in grain are also indicated.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů