Vliv jetelové složky na kvalitu píce dočasného travního společenstva na orné půdě
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F99%3A21400009" target="_blank" >RIV/62156489:43210/99:21400009 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv jetelové složky na kvalitu píce dočasného travního společenstva na orné půdě
Popis výsledku v původním jazyce
V porovnání s jetelotravní směskou (30 % jetele lučního), píce z intenzivních travních porostů vykazuje průkazně vyšší obsah vlákniny a nižší obsah dusíkatých látek. Podíl a vytrvalost jetele lučního se zvyšovala při vyšším počtu sečí (4 za rok).Je nezbytné věnovat vyšší pozornost výběru vhodných trav s vysokou kvalitou.
Název v anglickém jazyce
The effect of clover component on forage quality of temporary grass asociation on arable land
Popis výsledku anglicky
As compared with clover-grass mixtures (30 % red clover), forage from intensive grassland stands shows a highly significantly higher content of fibre and lower concentration of crude protein. Proportion and persistency of red clover was increased in stands with a higher number of cuts (4 per year). This means that it is necessary to pay attention to selection of suitable grass species of high quolity.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
1999
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Konzervovanie objemových krmív
ISBN
80-88872-10-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
—
Název nakladatele
VUŽV Nitra
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—