Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Degradovatelnost kukuřičného škrobu z pohledu různých technologií sklizně a konzervace

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F99%3A23200018" target="_blank" >RIV/62156489:43210/99:23200018 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Degradovatelnost kukuřičného škrobu z pohledu různých technologií sklizně a konzervace

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V práci byl sledován vliv různé technologie sklizně silážní kukuřice, doby skladování siláží a úprav zrna na úroveň degradovatelnosti škrobu v bachoru píštělovaných volků. Hodnocení bylo provedeno ve dvou periodách, 2 a 8 hodin po nakrmení, Z výsledků vyplývá, že nejvyšší degradovatelnost škrobu byla u kukuřiš¨čné siláže s obsahem sušiny ca 32 % po 1 měsíčním skladování (73 %), zatímco u siláží z palic kukuřice se degradovatelnost škrobu pohybovala v rozmezí 54 47 %. Hodnota degradovatelnosti škrobu kukuřičných siláží klesá s dobou s dobou skladování. Degradovatelnost škrobu kukuřičného zrna je ovlivněna jeho úpravou. Vyšší degradovatelnost je u jemně šrotovaného zrna (46 %), než u zrna drceného (42 %).

  • Název v anglickém jazyce

    Degradability of maize starch regards various harvest and conservation technologies

  • Popis výsledku anglicky

    In the present study, effects of various harvest technologies in ensilaged maize and corn treatments for the starch degradability level in the rumen of fistulated bullocks were investigated. Assesssment were performed during two periods of 2 and 8 hoursafter feeding. The results indicated that the highest starch degradability was in the maize ensilaged with ca. 32 % dry matter content after stored 1 month, and it was 73 %, whereas in maize bludgeons, it ranged from 54 to 47 %. The starch degradabilityvalue of maize corn is affected by corn ripeness and treatments. The degradability is higher in groats (46 %) than in crushed corn (42 %).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    1999

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Pěstování kukuřice a výroba kukuřičné siláže

  • ISBN

    80-7157-411-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku