Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Influence of conservation methods and ensilaging additives on starch degradability.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A23200038" target="_blank" >RIV/62156489:_____/01:23200038 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of conservation methods and ensilaging additives on starch degradability.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In the present study, the technology and ensilaging additives effects on starch degradability were examined. Dry silage samples were analysed after 8 h inocculation in the rumen. Starch degradation was examined in mais silage,crushed corn silage (CCS), corn cob mix (CCM), in wet barleycorn silage and in barley groats. The results indicate that the starch degradation depends, besides starch content and composition, also on the respective ensilaging technology, fermenting process quality, additivum enclosed and hygienic feed quality. Important is also the dry matter content. The starch degradation in crushed corn silage of 610 g matter was 56.8%, whereas in CCM of 729 g dry matter, it was lower, viz 55.38%. It can be stated than the crushed corn silage has the starch degradability 27.99 % relat. higher than CCM. It is seen that a higher dry matter content has a damping effect not only on fermenting process but also on degradation extent.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of conservation methods and ensilaging additives on starch degradability.

  • Popis výsledku anglicky

    In the present study, the technology and ensilaging additives effects on starch degradability were examined. Dry silage samples were analysed after 8 h inocculation in the rumen. Starch degradation was examined in mais silage,crushed corn silage (CCS), corn cob mix (CCM), in wet barleycorn silage and in barley groats. The results indicate that the starch degradation depends, besides starch content and composition, also on the respective ensilaging technology, fermenting process quality, additivum enclosed and hygienic feed quality. Important is also the dry matter content. The starch degradation in crushed corn silage of 610 g matter was 56.8%, whereas in CCM of 729 g dry matter, it was lower, viz 55.38%. It can be stated than the crushed corn silage has the starch degradability 27.99 % relat. higher than CCM. It is seen that a higher dry matter content has a damping effect not only on fermenting process but also on degradation extent.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Procedings of the 10 th Interanational Symposium Biotechnology 2001

  • ISBN

    80-85645-43-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    20-20

  • Název nakladatele

    JU České Budějovice

  • Místo vydání

    Č. Budějovice

  • Místo konání akce

    JU České Budějovice

  • Datum konání akce

    1. 1. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku