Influence of conservation methods and ensilaging additives on starch degradability.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A23200038" target="_blank" >RIV/62156489:_____/01:23200038 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Influence of conservation methods and ensilaging additives on starch degradability.
Popis výsledku v původním jazyce
In the present study, the technology and ensilaging additives effects on starch degradability were examined. Dry silage samples were analysed after 8 h inocculation in the rumen. Starch degradation was examined in mais silage,crushed corn silage (CCS), corn cob mix (CCM), in wet barleycorn silage and in barley groats. The results indicate that the starch degradation depends, besides starch content and composition, also on the respective ensilaging technology, fermenting process quality, additivum enclosed and hygienic feed quality. Important is also the dry matter content. The starch degradation in crushed corn silage of 610 g matter was 56.8%, whereas in CCM of 729 g dry matter, it was lower, viz 55.38%. It can be stated than the crushed corn silage has the starch degradability 27.99 % relat. higher than CCM. It is seen that a higher dry matter content has a damping effect not only on fermenting process but also on degradation extent.
Název v anglickém jazyce
Influence of conservation methods and ensilaging additives on starch degradability.
Popis výsledku anglicky
In the present study, the technology and ensilaging additives effects on starch degradability were examined. Dry silage samples were analysed after 8 h inocculation in the rumen. Starch degradation was examined in mais silage,crushed corn silage (CCS), corn cob mix (CCM), in wet barleycorn silage and in barley groats. The results indicate that the starch degradation depends, besides starch content and composition, also on the respective ensilaging technology, fermenting process quality, additivum enclosed and hygienic feed quality. Important is also the dry matter content. The starch degradation in crushed corn silage of 610 g matter was 56.8%, whereas in CCM of 729 g dry matter, it was lower, viz 55.38%. It can be stated than the crushed corn silage has the starch degradability 27.99 % relat. higher than CCM. It is seen that a higher dry matter content has a damping effect not only on fermenting process but also on degradation extent.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Procedings of the 10 th Interanational Symposium Biotechnology 2001
ISBN
80-85645-43-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
20-20
Název nakladatele
JU České Budějovice
Místo vydání
Č. Budějovice
Místo konání akce
JU České Budějovice
Datum konání akce
1. 1. 2001
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—