Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv inovovaných způsobů sklizně silážní kukuřice na kvalitativní parametry řezanky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F19%3AN0000047" target="_blank" >RIV/00027014:_____/19:N0000047 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/19046.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/19046.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv inovovaných způsobů sklizně silážní kukuřice na kvalitativní parametry řezanky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem této studie bylo posoudit nově zaváděné technologie zpracování kukuřice na siláž s využitím mačkacích válců MCC MAX a shredlage na kvalitativní parametry řezanky. Posuzováno bylo jednak narušení zrna, podíly velikostí částic pomocí separátoru a také vliv zpracování na degradovatelnost v bachoru. Nejvyššího narušení zrn bylo dosaženo pomocí technologie shredlage, kde byl zjištěn zároveň nejvyšší podíl fyzikálně efektivní vlákniny. V porovnání s klasickými válci měla řezanka vyrobená pomocí inovovaných válců MCC MAX a shredlage vyšší stravitelnost sušiny, NDF i škrobu, a to jak u kukuřice sklízené při sušině asi 35 %, tak při sušině asi 40 %.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of innovative processes of corn harvest on qualitative parameters of whole-plant chopped material

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to evaluate the effect of new introduced technologies for corn silage harvest (used the corn cracker concept named MCC MAX and MCC Shredlage) on qualitative parameters of whole-plant chopped material. The kernel processing, proportion of chop length analysis and effect of corn silages processing on rumen degradability of nutrients were evaluated. We observed the highest kernel processing and also the highest content of physically effective fiber in corn silages produced by technology Shredlage. Compared with classical corn cracker concept, the chopped material, produced by MAX and Shredlage technologies, had the higher rumen degradability of dry matter, neutral-detergent fiber and starch in both dry matter content levels.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    R - Projekt Ramcoveho programu EK

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Krmivářství

  • ISSN

    1212-9992

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    23

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    33-35

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus