Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Affecting of Corn Whole-Plant Chopped Material by Different Processing

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F19%3AN0000108" target="_blank" >RIV/00027014:_____/19:N0000108 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/19107.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/19107.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Affecting of Corn Whole-Plant Chopped Material by Different Processing

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to evaluate the effect of different technologies used for corn silage harvest on qualitative parameters of whole-plant chopped material. Harvest technologies vary namely using different corn cracker concept (classical, MCC MAX and Shredlage). Chemical composition, proportion of chop length, kernel processing, physically effective fiber (peNDF) and rumen degradability were determined and compared. The best-processed kernel and also the highest content of peNDF in corn silages produced by technology Shredlage were detected. Compared with the classical corn cracker concept, the chopped material, produced by MAX and Shredlage technologies, had the higher rumen degradability of dry matter, neutral-detergent fiber and starch.

  • Název v anglickém jazyce

    Affecting of Corn Whole-Plant Chopped Material by Different Processing

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to evaluate the effect of different technologies used for corn silage harvest on qualitative parameters of whole-plant chopped material. Harvest technologies vary namely using different corn cracker concept (classical, MCC MAX and Shredlage). Chemical composition, proportion of chop length, kernel processing, physically effective fiber (peNDF) and rumen degradability were determined and compared. The best-processed kernel and also the highest content of peNDF in corn silages produced by technology Shredlage were detected. Compared with the classical corn cracker concept, the chopped material, produced by MAX and Shredlage technologies, had the higher rumen degradability of dry matter, neutral-detergent fiber and starch.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů