Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Změny nutriční hodnoty kozího mleziva v průběhu 72 hodin po porodu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F99%3A23400011" target="_blank" >RIV/62156489:43210/99:23400011 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Změny nutriční hodnoty kozího mleziva v průběhu 72 hodin po porodu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    U koz plemene hnědá krátkosrstá na 2. a vyšší laktaci byly sledovány změny ve složení mleziva od 2 do 72 hod. po porodu. Byly studovány změny: celkového obsahu dusíku, dusíkatých látek - hrubá bílkovina, kasein, sérové bílkoviny, močovina, aminokyselinové složení, tuku, laktózy, vápníku a pH. U všech aminokyselin došlo v časovém období mezi 2 až 12 hod. po porodu k výraznému poklesu jejich obsahu (10-72%). U neesenciálních aminokyselin (NEAA) se v daném časovém období pohyboval pokles v rozpětí 27,2-82,1% u esenciálních aminokyselin (EAA) v rozpětí 8,9-84,8% a sumy Cys2+Met v rozpětí 41-59%.

  • Název v anglickém jazyce

    Changes of nutritive value goat's colostrum during the first 72 hours after birth

  • Popis výsledku anglicky

    In goat's of the Brown Short Polled breed of the 2nd and higher lactation's, changes in composition of colostrum were studied from 2-72 hours after birth. Were studied changes in Total solids, Nitrogen substances - crude protein, casein, serum protein, urea and amino acids composition, Fat, Lactose, Ca and pH. In all amino acids. A marked drop occurred in their content (10-72%) during the period of 2-12h after birth. In the NEAAs druing the whole period, the decline ranged 27,2-82,1% in the EAAs 8,9-84,8% and in the sum Cys2+Met 41-59%.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    1999

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    III. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    80-85114-63-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    VFU, Brno

  • Místo vydání

    VFU, Brno

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku