Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Structure development of food processing sector within the chosen commodity chains

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43310%2F09%3A00144990" target="_blank" >RIV/62156489:43310/09:00144990 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Structure development of food processing sector within the chosen commodity chains

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper deals with chosen commodity chains in the Czech Republic. As an example of the variability in the food industry there were chosen two processing sectors that are important processors of diverse commodity sources of production and with differentstructural characteristics which was mainly affected by divergent development during consolidation process in the Czech Republic -- the commodity chain of meat production and of beverages production. The main methodical approach is based on the share ofvalue added which is as the indicator of performance showing the rate of production factor usage (input) on the final production (output) and on the turnover produced. The results of analysis have proved diverse economic position of enterprises in various size categories in the two evaluated food sectors. Whereas in the meat processing sector smaller enterprises reached better economic results (high value added per person employed) in the last time, in the sector of beverages' manufactu

  • Název v anglickém jazyce

    Structure development of food processing sector within the chosen commodity chains

  • Popis výsledku anglicky

    The paper deals with chosen commodity chains in the Czech Republic. As an example of the variability in the food industry there were chosen two processing sectors that are important processors of diverse commodity sources of production and with differentstructural characteristics which was mainly affected by divergent development during consolidation process in the Czech Republic -- the commodity chain of meat production and of beverages production. The main methodical approach is based on the share ofvalue added which is as the indicator of performance showing the rate of production factor usage (input) on the final production (output) and on the turnover produced. The results of analysis have proved diverse economic position of enterprises in various size categories in the two evaluated food sectors. Whereas in the meat processing sector smaller enterprises reached better economic results (high value added per person employed) in the last time, in the sector of beverages' manufactu

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GP402%2F08%2FP445" target="_blank" >GP402/08/P445: Souvislosti a specifika fungování komoditních vertikál agrobyznysu v českém agrárním sektoru</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    ICABR 2009

  • ISBN

    978-80-7375-325-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    MZLU v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Malta

  • Datum konání akce

    1. 1. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku