Structure development of food processing sector within the chosen commodity chains
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43310%2F09%3A00144990" target="_blank" >RIV/62156489:43310/09:00144990 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Structure development of food processing sector within the chosen commodity chains
Popis výsledku v původním jazyce
The paper deals with chosen commodity chains in the Czech Republic. As an example of the variability in the food industry there were chosen two processing sectors that are important processors of diverse commodity sources of production and with differentstructural characteristics which was mainly affected by divergent development during consolidation process in the Czech Republic -- the commodity chain of meat production and of beverages production. The main methodical approach is based on the share ofvalue added which is as the indicator of performance showing the rate of production factor usage (input) on the final production (output) and on the turnover produced. The results of analysis have proved diverse economic position of enterprises in various size categories in the two evaluated food sectors. Whereas in the meat processing sector smaller enterprises reached better economic results (high value added per person employed) in the last time, in the sector of beverages' manufactu
Název v anglickém jazyce
Structure development of food processing sector within the chosen commodity chains
Popis výsledku anglicky
The paper deals with chosen commodity chains in the Czech Republic. As an example of the variability in the food industry there were chosen two processing sectors that are important processors of diverse commodity sources of production and with differentstructural characteristics which was mainly affected by divergent development during consolidation process in the Czech Republic -- the commodity chain of meat production and of beverages production. The main methodical approach is based on the share ofvalue added which is as the indicator of performance showing the rate of production factor usage (input) on the final production (output) and on the turnover produced. The results of analysis have proved diverse economic position of enterprises in various size categories in the two evaluated food sectors. Whereas in the meat processing sector smaller enterprises reached better economic results (high value added per person employed) in the last time, in the sector of beverages' manufactu
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GA - Zemědělská ekonomie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GP402%2F08%2FP445" target="_blank" >GP402/08/P445: Souvislosti a specifika fungování komoditních vertikál agrobyznysu v českém agrárním sektoru</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
ICABR 2009
ISBN
978-80-7375-325-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Název nakladatele
MZLU v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Malta
Datum konání akce
1. 1. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—