Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Development of the Czech dairy industry after entrance into the European Union

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43310%2F15%3A43908129" target="_blank" >RIV/62156489:43310/15:43908129 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.icabr.com/fullpapers/icabr2014.pdf" target="_blank" >http://www.icabr.com/fullpapers/icabr2014.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Development of the Czech dairy industry after entrance into the European Union

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper deals with the development of the dairy industry in the Czech Republic after its entry into the European Union. First part of the article is focused on analysis of the milk production development in selected relevant markets / countries in theEuropean Union. Second part is focused on dairy industry conditions in the Czech Republic. From the analysis of demand-oriented approach to the analysis of sectorial relations follows knowledge insufficient adaptation to local production requirements ofconsumers. Fact that domestic producers of dairy products do not respond well on a changing needs of consumers of the Czech Republic, create space for the import of dairy products with higher added value, especially from Germany and Poland. On this basisincreasing positive balance of international trade with milk, however, for products with higher added value is increasing the negative balance of international trade (especially with cheese). The analysis of price development shows that

  • Název v anglickém jazyce

    Development of the Czech dairy industry after entrance into the European Union

  • Popis výsledku anglicky

    The paper deals with the development of the dairy industry in the Czech Republic after its entry into the European Union. First part of the article is focused on analysis of the milk production development in selected relevant markets / countries in theEuropean Union. Second part is focused on dairy industry conditions in the Czech Republic. From the analysis of demand-oriented approach to the analysis of sectorial relations follows knowledge insufficient adaptation to local production requirements ofconsumers. Fact that domestic producers of dairy products do not respond well on a changing needs of consumers of the Czech Republic, create space for the import of dairy products with higher added value, especially from Germany and Poland. On this basisincreasing positive balance of international trade with milk, however, for products with higher added value is increasing the negative balance of international trade (especially with cheese). The analysis of price development shows that

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings from IX. International Conference on Applied Business Research ICABR 2014

  • ISBN

    978-80-7509-223-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    1190-1197

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Talca

  • Datum konání akce

    6. 10. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku