Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Trendy v pěstování zeleniny

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43310%2F16%3A43910513" target="_blank" >RIV/62156489:43310/16:43910513 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.icabr.com/respo/RESPO_2016.pdf" target="_blank" >http://www.icabr.com/respo/RESPO_2016.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Trendy v pěstování zeleniny

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V posledních letech vzniká několik trendů v rámci pěstování zeleniny. Jedním z nich je např. přizpůsobení dodávek zeleniny požadavkům trhu, tj. možnost konzumovat čerstvou zeleninu celoročně. Tržby za tržní produkci zeleniny v roce 2014 se v porovnání s předchozím rokem zvýšily pouze o 0,2 % a dosáhly 2,31 mld. Kč. K výraznému meziročnímu snížení tržeb došlo v roce 2014 především u cibule, česneku a celeru, naopak výrazný nárůst cen byl zaznamenán u chřestu, pastináku, póru, petržele a salátové řepy.

  • Název v anglickém jazyce

    Trens in growing of vegetable

  • Popis výsledku anglicky

    In recent years, several trends were crated in the context of cultivation of vegetables. One of them is vegetables adaptation of supply to market requirements. The possibility of consuming fresh vegetables throughout the year. Tržby market for vegetable production in 2014 compared with the previous year increased by only 0.2% and amounted to 2.31 billion CZK. The significant year decline in sales occurred in 2014, especially in onions, garlic and celery, while a significant increase in prices was recorded for asparagus, parsnips, leeks, parsley and beet salad.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50204 - Business and management

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Region v rozvoji společnosti 2016: sborník příspěvků

  • ISBN

    978-80-7509-459-9

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    796-803

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    20. 10. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000433971500084