Vývoj míry potravinové soběstačnosti v rámci států EU
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43310%2F17%3A43912318" target="_blank" >RIV/62156489:43310/17:43912318 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vývoj míry potravinové soběstačnosti v rámci států EU
Popis výsledku v původním jazyce
Příspěvek je zaměřen na zkoumání vývoje soběstačnosti základních zemědělských komodit v rámci vybraných států Evropské unie. Charakterizována je potravinová soběstačnost a její vzájemný vztah s potravinovou bezpečností, její úlohu v rámci hospodářství, míru zapojení do mezinárodní směny a další faktory, které ji ovlivňují. Dále je popsána potravinová soběstačnost z hlediska míry zapojení se do mezinárodní směny vzhledem k domácí produkci a schopnosti pokrýt domácí spotřebu dostatečnou domácí produkcí. V rámci analýzy jsou zpracovávána statistická data takovým způsobem, aby bylo dosaženo přehledného vzájemného srovnání jednotlivých zemí a komodit ve sledovaném období let 2000 až 2015.
Název v anglickém jazyce
The Development of food self-sufficiency within EU countries
Popis výsledku anglicky
The paper focuses on the research of the self-sufficiency of basic agricultural commodities within selected EU countries. It is characterized by food self-sufficiency and its interdependence with food security, its role within the economy, the degree of involvement in international change and other factors that affect it. Furthermore, food self-sufficiency is described in terms of the degree of international exchange in relation to domestic production and the ability to cover domestic consumption with sufficient domestic production. In the analysis, statistical data are processed in such a way as to achieve a clear cross-country comparison of commodities and commodities in the monitored period 2000 to 2015.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Daně – teorie a praxe 2017: sborník referátů a abstraktů XX. ročníku mezinárodní odborné konference
ISBN
978-80-87482-46-9
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Počet stran výsledku
20
Strana od-do
138-157
Název nakladatele
Akademie STING, o.p.s.
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
15. 9. 2017
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—