Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vývoj míry potravinové soběstačnosti v rámci států EU

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43310%2F17%3A43912318" target="_blank" >RIV/62156489:43310/17:43912318 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vývoj míry potravinové soběstačnosti v rámci států EU

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příspěvek je zaměřen na zkoumání vývoje soběstačnosti základních zemědělských komodit v rámci vybraných států Evropské unie. Charakterizována je potravinová soběstačnost a její vzájemný vztah s potravinovou bezpečností, její úlohu v rámci hospodářství, míru zapojení do mezinárodní směny a další faktory, které ji ovlivňují. Dále je popsána potravinová soběstačnost z hlediska míry zapojení se do mezinárodní směny vzhledem k domácí produkci a schopnosti pokrýt domácí spotřebu dostatečnou domácí produkcí. V rámci analýzy jsou zpracovávána statistická data takovým způsobem, aby bylo dosaženo přehledného vzájemného srovnání jednotlivých zemí a komodit ve sledovaném období let 2000 až 2015.

  • Název v anglickém jazyce

    The Development of food self-sufficiency within EU countries

  • Popis výsledku anglicky

    The paper focuses on the research of the self-sufficiency of basic agricultural commodities within selected EU countries. It is characterized by food self-sufficiency and its interdependence with food security, its role within the economy, the degree of involvement in international change and other factors that affect it. Furthermore, food self-sufficiency is described in terms of the degree of international exchange in relation to domestic production and the ability to cover domestic consumption with sufficient domestic production. In the analysis, statistical data are processed in such a way as to achieve a clear cross-country comparison of commodities and commodities in the monitored period 2000 to 2015.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Daně – teorie a praxe 2017: sborník referátů a abstraktů XX. ročníku mezinárodní odborné konference

  • ISBN

    978-80-87482-46-9

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    20

  • Strana od-do

    138-157

  • Název nakladatele

    Akademie STING, o.p.s.

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    15. 9. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku