Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Produkce cukru v Bělorusku: trendy a problémy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43310%2F22%3A43921014" target="_blank" >RIV/62156489:43310/22:43921014 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2022/PDF/32-36.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2022/PDF/32-36.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Produkce cukru v Bělorusku: trendy a problémy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cukrová řepa a cukrovarnický průmysl jsou významnou součástí běloruského národního hospodářství. Tento článek stručně představuje historii pěstování cukrové řepy v zemi, jeho exportní problémy v kontextu politického režimu v Bělorusku, ale i trendy v pěstování cukrové řepy po roce 2000. Představeny byly významné běloruské cukrovary a jejich snahy o modernizaci výroby.

  • Název v anglickém jazyce

    Sugar Production in Belarus: Trends and Problems

  • Popis výsledku anglicky

    Sugar beet and the sugar industry have been an important part of the Belarusian national economy. This article briefly introduces the history of sugar beet growing in Belarus, its export problems in the context of the political regime as well as trends in sugar beet growing after 2000. It also presents important Belarusian sugar factories and their efforts to modernize production.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40101 - Agriculture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

    1805-9708

  • Svazek periodika

    138

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    32-36

  • Kód UT WoS článku

    000750181200009

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85123077756