Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antioxidační aktivita obsahových látek rodu Rheum L.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F07%3A00116273" target="_blank" >RIV/62156489:43510/07:00116273 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Antioxidant activity of Rheum L. genus containing substance

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Rheum L. belongs to collection of classified genetic resources at Faculty of Horticulture Lednice, Mendel University of Agriculture and Forestry Brno. Rheum L. is medicinal plant and delicate vegetable, from which edible petioles are used. Edible petioles are significant resources of antioxidant compounds. Total antioxidant capacity (TAC) was evaluated from 20 handouts. Ascorbic acid is ranked among important antioxidants. These were analysed by method of liquid chromatography (HPLC). Unfavourable influence on quality of product is dependent on amount of oxalic acid. The amount of oxalic acid was analysed by photoluminescence detection, antioxidant capacity is represented as equivalent of used standard Trolox.

  • Název v anglickém jazyce

    Antioxidant activity of Rheum L. genus containing substance

  • Popis výsledku anglicky

    Rheum L. belongs to collection of classified genetic resources at Faculty of Horticulture Lednice, Mendel University of Agriculture and Forestry Brno. Rheum L. is medicinal plant and delicate vegetable, from which edible petioles are used. Edible petioles are significant resources of antioxidant compounds. Total antioxidant capacity (TAC) was evaluated from 20 handouts. Ascorbic acid is ranked among important antioxidants. These were analysed by method of liquid chromatography (HPLC). Unfavourable influence on quality of product is dependent on amount of oxalic acid. The amount of oxalic acid was analysed by photoluminescence detection, antioxidant capacity is represented as equivalent of used standard Trolox.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Habán, M.; Otepka, P. (edit) Book of Scientific Papers and Abstracts : 1st International Scientific Conference on Medicinal, Aromatic and Spice Plants, December 5 -- 6, 2007, Slovak University of Agriculture in Nitra, Slovak Republic

  • ISBN

    978-80-8069-973-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    199-200

  • Název nakladatele

    Slovak University of Agriculture in Nitra, Slovak Republic

  • Místo vydání

    SPU, Nitra

  • Místo konání akce

    SPU Nitra

  • Datum konání akce

    1. 1. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku