Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antioxidant properties of chitosan based edible films with addition of sweet potato extract

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F21%3A43879234" target="_blank" >RIV/62157124:16270/21:43879234 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.ingrovydny.af.mendelu.cz/historie" target="_blank" >https://www.ingrovydny.af.mendelu.cz/historie</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Antioxidant properties of chitosan based edible films with addition of sweet potato extract

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The main aim of this study was to prepare chitosan edible films enriched with natural water extracts from sweet potato in different concentrations. Prepared edible films were tested by following analyses: total polyphenols content (TPC) and for determination of antioxidant activity the ferric reducing antioxidant power (FRAP). There was found that the amount of polyphenols was highest in the sample 40CHLSP (0.228 mg gallic acid/g) and the highest antioxidant activity was determined in sample 30CHLSP (1.047 umol Trolox/g). The results shown possible application as an active packaging due to the presence of phenols and antioxidant compounds, which can improve the shelf life of packaged foodstuffs.

  • Název v anglickém jazyce

    Antioxidant properties of chitosan based edible films with addition of sweet potato extract

  • Popis výsledku anglicky

    The main aim of this study was to prepare chitosan edible films enriched with natural water extracts from sweet potato in different concentrations. Prepared edible films were tested by following analyses: total polyphenols content (TPC) and for determination of antioxidant activity the ferric reducing antioxidant power (FRAP). There was found that the amount of polyphenols was highest in the sample 40CHLSP (0.228 mg gallic acid/g) and the highest antioxidant activity was determined in sample 30CHLSP (1.047 umol Trolox/g). The results shown possible application as an active packaging due to the presence of phenols and antioxidant compounds, which can improve the shelf life of packaged foodstuffs.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník XLVII. konference o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7509-785-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    350-358

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    3. 3. 2021

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku