Změny při dozrávání meruněk
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F08%3A00134648" target="_blank" >RIV/62156489:43510/08:00134648 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Změny při dozrávání meruněk
Popis výsledku v původním jazyce
Článek popisuje u meruněk změny v průběhu dozrávání, hodnocení bylo prováděno před sklizní v omezeném časovém úseku a po uskladnění ve dvou teplotních variantách. Sledováno bylo 5 odrůd a 2 novošlechtění, hodnocené parametry představovaly změny barevnosti, pevnost plodů jako penetrační napětí slupky a dužniny, rozpustná sušina, celkový obsah kyselin a obsah kyseliny jablečné a citronové. Byly stanoveny průkazné rozdíly mezi odrůdami a rychlost změn ovlivnily podmínky uskladnění po sklizni.
Název v anglickém jazyce
Changes during ripenning of apricot
Popis výsledku anglicky
The article represents changes during maturing of apricots. Evaluation was implemented before ingathering and after storage in two temperature alternates. Five species and two new breeding were observed. Assessed parameters were as follows; changes of colour, firmness of growths, soluble solids content, acids content and citric acid and malic acid content. Decisive differences among species were determined.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Zahradnictví
ISSN
1213-7596
e-ISSN
—
Svazek periodika
XCIX
Číslo periodika v rámci svazku
12
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—