Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Quality assessment of functional food and plant products with respect to their therapeutic potential

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F08%3A00136591" target="_blank" >RIV/62156489:43510/08:00136591 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Quality assessment of functional food and plant products with respect to their therapeutic potential

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Natural plant foods as well as functional supplements of human's diet have been intensively explored for their functional properties and the therapeutic potential due to high content of the plant secondary products as bioactive food ingredients. Severalof these compounds show strong antioxidant activity in-vivo based on free radicals scavenging in the tissue exposal to the ROS attack. However, the results from medical research including numerous clinical trials showed up indifferent effects of physiological activity, the possibility of several medical applications of plant phenols have been confirmed. According to the increasing evidence of therapeutical success, related to the application of natural drugs in prevention to ROS, induced diseases including neurodegenerative and cardiovascular diseases, the global interest in dietary sources of intrinsic antioxidant is getting a steep tendency. At present, the research of human nutrition is focused on the possibilities to quantify health

  • Název v anglickém jazyce

    Quality assessment of functional food and plant products with respect to their therapeutic potential

  • Popis výsledku anglicky

    Natural plant foods as well as functional supplements of human's diet have been intensively explored for their functional properties and the therapeutic potential due to high content of the plant secondary products as bioactive food ingredients. Severalof these compounds show strong antioxidant activity in-vivo based on free radicals scavenging in the tissue exposal to the ROS attack. However, the results from medical research including numerous clinical trials showed up indifferent effects of physiological activity, the possibility of several medical applications of plant phenols have been confirmed. According to the increasing evidence of therapeutical success, related to the application of natural drugs in prevention to ROS, induced diseases including neurodegenerative and cardiovascular diseases, the global interest in dietary sources of intrinsic antioxidant is getting a steep tendency. At present, the research of human nutrition is focused on the possibilities to quantify health

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP0960006028" target="_blank" >EP0960006028: Zlepšení biologické kvality výsadbového materiálu s využitím netradičních postupů v ovocných školkách.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Book of abstracts from the 5th conference on medicinal and aromatic plants of southeast european countries

  • ISBN

    978-80-7375-205-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    MZLU Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku