A plant functional food quality control applied to antioxidant capacity with respect to phenolic content
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00134131" target="_blank" >RIV/62156489:43210/08:00134131 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
A plant functional food quality control applied to antioxidant capacity with respect to phenolic content
Popis výsledku v původním jazyce
Plant secondary metabolites represent a group of natural bound compounds providing a great potential for utilization in various antropogenic sinks. Plant polyphenols were described as aromatic hydroxylated compounds, naturally contained in the tissues ofplants. These plant secondary products show up strong antioxidant activity in the area of ROS attack. Thus, polyphenolic derivates presents a significant portion of our diet. Based on the investigations of phenolic biochemical properties including radical scavenge kinetics, rated to antioxidant content, the methods for antioxidant activity determination had been developed. The assessment of health beneficial effects applied to functional content is complicated from many points of view, mostly in the reason of structural variability of antioxidant content or common technical difficulties caused by substrate-matrices interactions. In present, the research of human nutrition is focused on possibilities to quantify health beneficial effect
Název v anglickém jazyce
A plant functional food quality control applied to antioxidant capacity with respect to phenolic content
Popis výsledku anglicky
Plant secondary metabolites represent a group of natural bound compounds providing a great potential for utilization in various antropogenic sinks. Plant polyphenols were described as aromatic hydroxylated compounds, naturally contained in the tissues ofplants. These plant secondary products show up strong antioxidant activity in the area of ROS attack. Thus, polyphenolic derivates presents a significant portion of our diet. Based on the investigations of phenolic biochemical properties including radical scavenge kinetics, rated to antioxidant content, the methods for antioxidant activity determination had been developed. The assessment of health beneficial effects applied to functional content is complicated from many points of view, mostly in the reason of structural variability of antioxidant content or common technical difficulties caused by substrate-matrices interactions. In present, the research of human nutrition is focused on possibilities to quantify health beneficial effect
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP0960006028" target="_blank" >EP0960006028: Zlepšení biologické kvality výsadbového materiálu s využitím netradičních postupů v ovocných školkách.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Vitamins 2008 - Nutrition and Diagnostics
ISBN
978-80-7318-708-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
—
Název nakladatele
University of Pardubice
Místo vydání
Pardubice, Czech Republic
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—