Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

A plant functional food quality control applied to antioxidant capacity with respect to phenolic content

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00134131" target="_blank" >RIV/62156489:43210/08:00134131 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    A plant functional food quality control applied to antioxidant capacity with respect to phenolic content

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Plant secondary metabolites represent a group of natural bound compounds providing a great potential for utilization in various antropogenic sinks. Plant polyphenols were described as aromatic hydroxylated compounds, naturally contained in the tissues ofplants. These plant secondary products show up strong antioxidant activity in the area of ROS attack. Thus, polyphenolic derivates presents a significant portion of our diet. Based on the investigations of phenolic biochemical properties including radical scavenge kinetics, rated to antioxidant content, the methods for antioxidant activity determination had been developed. The assessment of health beneficial effects applied to functional content is complicated from many points of view, mostly in the reason of structural variability of antioxidant content or common technical difficulties caused by substrate-matrices interactions. In present, the research of human nutrition is focused on possibilities to quantify health beneficial effect

  • Název v anglickém jazyce

    A plant functional food quality control applied to antioxidant capacity with respect to phenolic content

  • Popis výsledku anglicky

    Plant secondary metabolites represent a group of natural bound compounds providing a great potential for utilization in various antropogenic sinks. Plant polyphenols were described as aromatic hydroxylated compounds, naturally contained in the tissues ofplants. These plant secondary products show up strong antioxidant activity in the area of ROS attack. Thus, polyphenolic derivates presents a significant portion of our diet. Based on the investigations of phenolic biochemical properties including radical scavenge kinetics, rated to antioxidant content, the methods for antioxidant activity determination had been developed. The assessment of health beneficial effects applied to functional content is complicated from many points of view, mostly in the reason of structural variability of antioxidant content or common technical difficulties caused by substrate-matrices interactions. In present, the research of human nutrition is focused on possibilities to quantify health beneficial effect

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP0960006028" target="_blank" >EP0960006028: Zlepšení biologické kvality výsadbového materiálu s využitím netradičních postupů v ovocných školkách.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Vitamins 2008 - Nutrition and Diagnostics

  • ISBN

    978-80-7318-708-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    University of Pardubice

  • Místo vydání

    Pardubice, Czech Republic

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku